Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Με προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία σε επαρχιακές οδούς

Λόγω της βροχόπτωσης

vroxi kataigida kairos

Διεκόπη η κυκλοφορία στο Διακοφτό – Καλάβρυτα λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν από την ισχυρή βροχόπτωση. Προβλήματα υπάρχουν σε πολλές περιοχές της χώρας. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο μεταξύ χιονόπτωση σημειώνεται στα ορεινά των νομών Φλώρινας, Γρεβενών και Καστοριάς.

Λόγω του χιονιού αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς-Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου και Καστοριάς-Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, αλλά και στην εθνική οδό Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βίγλας.

Στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας βρέχει χωρίς όμως, μέχρι τώρα, να έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ διεκόπη η κυκλοφορία των συρμών μεταξύ Πειραιά -Ρέντη ενώ η αμαξοστοιχία IC 58 με αναχώρηση 16.18 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη έχει καθυστέρηση στο Μενίδι 1 ώρα και 40 λεπτά λόγω των πλημμυρών στις Αχαρνές.

Προβλήματα προξένησε ο ισχυρός άνεμος και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε 10 περιπτώσεις για κοπές δέντρων. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο, ενώ δένδρο έπεσε σε ηλεκτροφόρα καλώδια δημιουργώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

By