Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με σεισμό 4,6 Ρίχτερ ξύπνησαν οι Κεφαλονίτες

Πάνω  από 1.000 κάτοικοι του νησιού, που τα σπίτια τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές και κρίθηκαν ακατάλληλα από τους ελεγκτές, διανυκτέρευσαν στο πλοίο «SuperFast 1»

kefalonia-seismos

Με ένα σεισμό 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ξύπνησαν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Ο πρωινός σεισμός που σημειώθηκε, πριν λίγη ώρα, είχε εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα και επίκεντρο 9 χιλιόμετρα δυτικά του Ληξουρίου. Πολλοί κάτοικοι κοιμήθηκαν και χθες το βράδυ έξω από τα σπίτια τους, στα αυτοκίνητα τους, καθώς δεν έχουν ξεπεράσει τον φόβο ενός μεγαλύτερου σεισμού, ενώ ο καιρός δεν είναι σύμμαχος, καθώς επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες, με τοπικές καταιγίδες, βροχές και δυνατούς ανέμους. Οι μετασεισμοί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήταν αρκετοί, μεγάλης διάρκειας, αλλά ευτυχώς μικρής έντασης.

Παράλληλα, πάνω από 1.000 κάτοικοι της Κεφαλονιάς, που τα σπίτια τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές και κρίθηκαν ακατάλληλα από τους ελεγκτές, διανυκτέρευσαν στο πλοίο «SuperFast 1». Σήμερα το απόγευμα, αναμένεται στο λιμάνι το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, χωρητικότητας 1.300 κλινών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By