Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Με την επίσκεψη στο Ανάπτυξης συνεχίζει σήμερα η τρόικα

Σειρά στη «λίστα» της τρόικας έχει το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο επισκέπτονται σήμερα Τετάρτη οι εκπρόσωποι των δανειστών.

fosphotos.com |  Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Η απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων, η λειτουργία του ανταγωνισμού, η πορεία του ΕΣΠΑ αλλά και η ρευστότητα στην αγορά θα αποτελέσουν αντικείμενο της συνάντησης, που θα έχουν σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.

Όσον αφορά στο ζήτημα της άρσης του παγώματος των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η ελληνική πλευρά θα ζητήσει να μη συζητηθεί σε αυτή την επίσκεψη, ώστε να μην ανοίγουν πολλά δύσκολα μέτωπα ταυτόχρονα, αλλά να μετατεθεί για το Νοέμβριο.

Παράταση ζήτησε η Αθήνα δια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη την Τρίτη  και για το δεύτερο κύμα της υπαγωγής σε διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και συγκεκριμένα αντί για τέλος Δεκεμβρίου η προθεσμία  να μετατοπιστεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Επί του αιτήματος αναμένεται να τοποθετηθούν οι επικεφαλής της τρόικας στη νέα συνάντηση που έχει οριστεί για την Παρασκευή. Η Αθήνα έχει επίσης ζητήσει να προσμετρηθούν στον στόχο των 4.000 απολύσεων μέχρι τέλος του έτους και οι συμβασιούχοι, που υπηρετούν, με προσωρινές διαταγές, σε φορείς του δημοσίου και οι υποθέσεις των οποίων αναμένεται να εκδικαστούν τους προσεχείς μήνες, μετά και τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς και όσοι εκ των εργαζόμενων σε ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ τελικά απολυθούν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των αμυντικών βιομηχανιών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By