Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Με την ψυχολογία στα ύψη η Εθνική, κόντρα στην Αργεντινή…

Με την ψυχολογία στα ύψη από την εκπληκτική κατά διαστήματα εμφάνιση κόντρα στην Κροατία, οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη μπαίνουν σε λίγη ώρα στον μεγάλο… τελικό, κόντρα στην Αργεντινή (23:00, ΟΤΕsport3, ANT1).

7A3BC07CC62353993E6E8C29B73B0AD3Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και τη βαθμολογία, η ελληνική ομάδα έχει εξασφαλίσει μια από τις δυο πρώτες θέσεις, κάτι που σημαίνει πως θα αναμετρηθεί με τη Σερβία ή τη Γαλλία στη φάση των 16. Η πρώτη θέση ωστόσο είναι ό,τι καλύτερο, ώστε η Εθνική να μη συναντήσει την πανίσχυρη Ισπανία…

Ανάλυση της Αργεντινής έκανε ο βοηθός του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της Εθνικής, Δημήτρης Πρίφτης.

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

«Είναι μια ομάδα, η οποία διαθέτει ένα γκρουπ νεαρών και φρέσκων παικτών και μια τετράδα πάρα πολύ έμπειρων παικτών με πολλές εικόνες, πολλές παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις, τους Σκόλα, Πριγκιόνι, Νοτσιόνι και Χερμάν. Είναι μια ομάδα που σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό προφίλ έχει μεγάλη ισορροπία, καθώς μπορεί να «χτυπήσει» και μέσα από το καλάθι, αλλά και από την περιφέρεια.

»Βασικοί άξονες του παιχνιδιού της είναι ο Πριγκιόνι, ο οποίος δημιουργεί μέσα από συνεργασίες pick’n΄ roll και βάζει όλους τους παίκτες στο παιχνίδι και οι Σκόλα – Νοτσιόνι οι οποίοι δημιουργούν μέσα από το καλάθι, με παιχνίδι από μέσα προς τα έξω, αξιοποιώντας κάποιους καλούς σουτέρ που έχει η ομάδα, όπως ο Μάτα και ο Σαφάρ. Χρειάζεται προσοχή από εμάς στον τρόπο προσέγγισης του αγώνα, να διατηρήσουμε ως βάση το αμυντικό μας κομμάτι και ομαδικά να βρούμε τις κατάλληλες ευκαιρίες, ώστε να έχουμε καλά ποσοστά και στην επίθεση».

 

By