Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με τις πιστωτικές κάρτες τα «έβαλε» ο Ερντογάν

Συνεχίζεται ο πόλεμος με το «λόμπι των επιτοκίων»

Erdogan 01Να μην χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες κάλεσε του πολίτες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας χθες στην Άγκυρα.

«Μην αποκτάτε αυτές τις πιστωτικές κάρτες» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι «Ο Θεός να σώσει αυτούς που θέλουν διακαώς να πιάσουν στα χέρια τους μια πιστωτική κάρτα, λες και αυτό θα τους κάνει σημαντικούς. Έπειτα, ο μισθός ξοδεύεται πριν το τέλος του μήνα και μετά έρχονται οι πληρωμές τόκων κτλ. Αυτό είναι ένα μεγάλο παιχνίδι που παίζεται (στην Τουρκία), πρέπει να ενωθούμε και να το σταματήσουμε. Αν όλοι μάθουν να απλώνουν τα πόδια τους μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα τους αυτοί δεν θα εισπράξουν αυτά τα χρήματα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν, από τις εξεγέρσεις στην Τουρκία και ύστερα επιτίθεται όπου σταθεί και όπου βρεθεί στο «λόμπι των επιτοκίων» όπως το αποκαλεί και έχει ανακηρύξει σε Νο1 εχθρό της Τουρκίας, κατηγορώντας τις ιδιωτικές τράπεζες ότι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα προς όφελός τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα ετήσια κέρδη μόνο από τις πιστωτικές κάρτες μιας ιδιωτικής τράπεζας, την οποία δεν κατονόμασε, ισούνται με τα κέρδη τριών κρατικών τραπεζών.

Αφορμή για την στοχοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών αποτέλεσε η στάση που κράτησαν ορισμένες κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αναταραχών που ξέσπασαν εξαιτίας της σχεδιαζόμενης ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ, καθώς επέλεξαν να μην στηρίξουν την απόφαση του τούρκου πρωθυπουργού.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By