Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με τον Δημ. Καρύδη συναντήθηκε αντιπροσωπεία τον σχολικών φυλάκων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιούν από το πρωί οι σχολικοί φύλακες

sxolikoi_fylakes622

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 8.00 το πρωί σχολικοί φύλακες που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου και παραμένουν έως και αυτή την ώρα.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος τους επισήμανε τις προσπάθειες που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για την επίλυση των προβλημάτων τους και ειδικότερα ότι το κόμμα πίεσε και πέρασε διάταξη σύμφωνα με την οποία σε όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, αναγνωρίζονται πέντε χρόνια προϋπηρεσίας, με την καταβολή του απαιτούμενου χρηματικού ποσού σε 60 δόσεις, κάτι που αφορά περίπου 400- 500 άτομα που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Επιπλέον, ο κ. Καρύδης ανέφερε ότι από τους περίπου 300 που προορίζονταν για να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, μετά από πίεση του ΠΑΣΟΚ μετατάχθηκαν τελικά σχεδόν 550 άτομα.

Στη Χαρ. Τρικούπη υπενθυμίζουν ακόμα ότι κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε συναντηθεί με εκπροσώπους των σχολικών φυλάκων στη Λάρισα και στα Τρίκαλα, αλλά και στην Αθήνα, όπου είχε αναλάβει τη δέσμευση να προχωρήσει η πρόωρη συνταξιοδότηση, «κάτι που έγινε και πράξη».

Πηγές της Χαρ. Τρικούπη υποστηρίζουν ότι το γεγονός πως η συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ανήμερα της επετείου της 3ης Σεπτέμβρη και ενώ, κατά τις ίδιες πηγές, οι σχολικοί φύλακες μετέβησαν στην Αθήνα από πολλές περιοχές της Ελλάδας για προγραμματισμένο ραντεβού τους με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο στις 13:00, συντείνει στο ότι πρόκειται για κίνηση «εκ του πονηρού».

Σύμφωνα με τους σχολικούς φύλακες -που προέρχονται από την Αθήνα, τη Λάρισα, τον Βόλο, την Καρδίτσα, την Κρήτη, τα Τρίκαλα και άλλες περιοχές- και παραμένουν στη Χαρ. Τρικούπη, η αντιπροσωπεία τους πραγματοποιεί αυτή την ώρα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών. Τα δύο κεντρικά αιτήματα των σχολικών φυλάκων είναι, όπως ανέφεραν, η επανασύσταση του θεσμού του σχολικού φύλακα και η επαναπρόσληψη όλων των σχολικών φυλάκων, διότι, όπως συμπληρώνουν, κατά το διάστημα της απουσίας τους από τα σχολεία λόγω διαθεσιμότητας, αποδείχθηκε ότι ο θεσμός είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Δεύτερο βασικό αίτημά τους είναι να τους αναγνωριστούν συνταξιοδοτικά τα έτη από το 2001 έως το 2006 οπότε εργάζονταν υπό την εποπτεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, χωρίς χρηματική επιβάρυνση, «όπως αποφαίνονται και τα ελληνικά δικαστήρια».

By