Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με τον επίτιμο πάπα Βενέδικτο συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίτιμος ποντίφικας αναφέρθηκε στην συνήθειά του να διαβάζει, να κάνει μικρούς περιπάτους αλλά και να παίζει πιάνο

Pope

Μετά την συμμετοχή του στην προσευχή υπέρ της ειρήνης στην Μέση Ανατολή, χθες το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε σήμερα στο Βατικανό με τον επίτιμο πάπα Βενέδικτο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίτιμος ποντίφικας αναφέρθηκε στην συνήθειά του να διαβάζει, να κάνει μικρούς περιπάτους αλλά και να παίζει πιάνο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον πρώτο επίτιμο πάπα, ενώ ο Φραγκίσκος, σε πρόσφατη δήλωσή του, τόνισε ότι «είναι πολύ πιθανόν να μην είναι ο τελευταίος».

Σήμερα το μεσημέρι, παράλληλα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακάθισε σε γεύμα το οποίο και προσέφερε, προς τιμήν του, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ιταλία, Θεμιστοκλής Δεμίρης. Το γεύμα, στο οποίο ήταν παρόν, μεταξύ των άλλων και ο πρέσβης της Ελλάδας παρά την Αγία Έδρα, Γεώργιος Παπαδόπουλος, παρετέθη και προς τιμήν του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ο οποίος παρακολούθησε χθες την τελετή «επίκλησης της ειρήνης» στο Βατικανό.

Πριν λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε από τον ξενώνα της Αγίας Μάρθας , εντός της Αγίας Έδρας, όπου φιλοξενήθηκε από τον ποντίφικα, και ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε να τον κατευοδώσει προσωπικά , συνοδεύοντάς τον μέχρι το αυτοκίνητο και χαιρετώντας θερμά όλη την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μια ακόμη πράξη η οποία αποδεικνύει την στενή, αδελφική σχέση των δυο θρησκευτικών ηγετών, η οποία ξεπερνά κάθε τυπικό πρωτόκολλο.

By