Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Με τον ισχυρό άντρα της BlackRock συναντάται ο Σαμαράς – Ποιος είναι

 Ο αμερικανικός οίκος, ύστερα από διαγωνισμό, έχει αναλάβει τη διενέργεια των τραπεζικών stress test στην Ελλάδα

blackrock1Στην Αθήνα βρίσκεται ο επικεφαλής της BlackRock, Larry Fink. Ο κ. Fink πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και αργότερα με τον Γιώργο Προβόπουλο. Ο αμερικανικός οίκος, ύστερα από διαγωνισμό, έχει αναλάβει τη διενέργεια των τραπεζικών stress test στην Ελλάδα και διαθέτει περίπου 10.000 επαγγελματίες σε 27 χώρες, συνέβαλε στη διαχείριση της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Από τον έλεγχο της Black Rock στα «κόκκινα» δάνεια θα προκύψουν οι κεφαλαιακές ανάγκες τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν τα τέσσερα συστημικά ιδρύματα, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank. Ήδη το πόρισμα της Blackrock έχει παραδοθεί στην διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος εδώ και 4 ημέρες και θα δοθεί στη δημοσιότητα έως το τέλος του έτους. Η εν λόγω έκθεση θα αποτυπώνει το “άνοιγμα” των ελληνικών τραπεζών, το οποίο οι γνωρίζοντες προσδιορίζουν γύρω στα 5 δις ευρώ, τα οποία αναμένεται να καλυφθούν από το “μαξιλάρι” που διαθέτει το ΤΧΣ, ύψους 10,3 δις ευρώ.

Σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes, αποτελεί τον 42ο ισχυρότερο άνθρωπο του κόσμου, με την προσωπική περιουσία του να υπολογίζεται στα 340 εκατ. δολάρια. Όπως λέγεται, ο Λάρι Φινκ, είναι ο μεγαλοεπενδυτής στον οποίο προστρέχουν κυβερνήσεις και επιχειρήσεις που είναι αντιμέτωπες με προβλήματα.

Γεννήθηκε το 1952 και μεγάλωσε σε εβραϊκή οικογένεια. Ύστερα από την ολοκλήρωση των σπουδών του, εργάστηκε στην νεοϋρκέζικη επενδυτική τράπεζα First Boston και το 1988 υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της BlackRock, η οποία ανήκε τότε στον όμιλο της Blackstone. Τo 1994 η BlackRock διασπάστηκε από την Blackstone και το 1999 εισήχθη στο χρηματιστήριο. Επίσης, ο κ. Fink διαθέτει μετοχές στο hedge fund Enso Capital, όπου διευθύνων σύμβουλος είναι ο μεγαλύτερος γιός του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By