Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με τους συνδικαλιστές τα έβαλε ο Παντελής Καψής

Τα επόμενα 24ωρα θα βγει η προκήρυξη για την πρόσληψη των πρώτων 500 από τους 2000 που θα λειτουργήσουν το  νέο σχήμα της ΕΡΤ

Της Όλγας Παναγιωτίδου 

kapsis
FOSPHOTOS

Σφοδρή επίθεση σε μερίδα των συνδικαλιστών της ΕΡΤ και στελέχη πολιτικού χώρου που παραμένουν στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής, συνεχίζοντας την κατάληψη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.

Χωρίς να κατονομάσει τον πολιτικό χώρο στον οποίο αναφερόταν, ο Π. Καψής μίλησε για συγκεκριμένη συνδικαλιστική ομάδα που θέλει να μείνει εκεί μέχρι το τέλος και αυτό –όπως είπε- δεν θα γίνει.

Μιλώντας επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το λουκέτο στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός την χαρακτήρισε «συλλογή ανεξάρτητων φέουδων που δεν λειτουργούσε υπέρ του προγράμματος» και εκτίμησε πως έπρεπε να αναδιοργανωθεί εκ του μηδενός, καθώς επικρατούσε μια κουλτούρα αναξιοκρατίας, πολιτικών παρεμβάσεων, αδιαφορίας και ένα δημοσιοϋπαλληλικό πνεύμα που δεν ταιριάζει σε μέσο ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Π. Καψή τα επόμενα 24ωρα θα βγει η προκήρυξη για την πρόσληψη των πρώτων 500 από τους 2000 που θα λειτουργήσουν το  νέο σχήμα, ενώ σε ότι αφορά στο περιοδικό Ραδιοτηλεόραση θα προστατευθεί ο τίτλος, αλλά θα σταματήσει να κυκλοφορεί.

Νωρίτερα, η Ζ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε ότι συγγενείς του Γ. Στουρνάρα και του Μ. Βαρβιτσιώτη έχουν πάρει διαφημιστική καμπάνια μισού εκατ. ευρώ. «Να εξηγήσει ο κ. Στουρνάρας πώς γίνεται να κόβει μισθούς και συντάξεις την ίδια ώρα όπου οι συγγενείς του να εισπράττουν με αποφάσεις του ΕΟΦ σχεδόν μισό εκ. ευρώ  για διαφημιστική καμπάνια κατά της πολυφαρμακίας, εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας του κ. Στουρνάρα και του αδερφού του κ. Βαρβιτσιώτη», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Παρά το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί και το «μαύρο» στην ΕΡΤ στάθηκαν η αφορμή για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, το κόμμα του Φ. Κουβέλη δεν στηρίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By