Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με το βλέμμα σε Γερμανία και ΗΠΑ οι διεθνείς αγορές

Νευρικό ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

stocks 2

Μετά από τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη τη Δευτέρα, οι επενδυτές ετοιμάζονται για μια σειρά σημαντικών γεγονότων για την Τρίτη, καταγράφοντας νευρικό ξεκίνημα στην αρχή των συνεδριάσεων τους.

Στο Λονδίνο, ο FTSE χάνει 0,26% στις 6.551 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC πέφτει 0,12% στις 4.266 μονάδες και ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,22% στις 9.158 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,15% στις 9.958 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB γράφει απώλειες 0,36% στις 20.785 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,25% στις 325 μονάδες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα από το ανώτατο γερμανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο την απόφαση για τη νομιμότητα του προγράμματος κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, που ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι το Σεπτέμβριο του 2013 στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξομάλυνση της κατάστασης.

Από το μέτωπο των ΗΠΑ, σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) με τους αναλυτές να αναμένουν νέο περιορισμό του προγράμματος αγοράς αμερικανικών κρατικών ομολόγων (tapering), σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Τέλος, το διπλωματικό σκάκι για την Ουκρανία μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ καλά κρατεί, με τις αγορές να αναμένουν την πορεία των κυρώσεων από την Ένωση προς τη Μόσχα, αλλά και την πιθανή ανταπάντηση του Πούτιν, μέσω του ενεργειακού «όπλου», της Gazprom, που διαθέτει.

By