Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με το δίκτυο της Citibank φλερτάρει η Eurobank

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, η Alpha Bank, προκειμένου να αποκτήσει το δίκτυο των καταστημάτων της Citibank στην Ελλάδα, καθώς και το χαρτοφυλάκιο των καταθέσεων και των δανείων και πιστωτικών καρτών της τράπεζας

citi

Αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες και εφαρμοστεί το σχέδιο εξαγοράς, η Alpha Bank θα αποκτήσει το σκέλος της λιανικής τραπεζικής της Citibank, η οποία θα προσφέρει πλέον στην Ελλάδα μόνο υπηρεσίες επιχειρηματικής τραπεζικής (corporate banking).

Σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Alpha Bank αφήνει ανοικτό κάθε ενδεχόμενο, ενώ από την πλευρά της η Citibank δεν σχολιάζει τις εξελίξεις.

«Στο πλαίσιο υλοποιήσεως του επιχειρηματικού της σχεδιασμού και με γνώμονα το συμφέρον της ιδίας και των μετόχων της, διερευνά περιοδικά και με συνέπεια πλήθος προτάσεων, οι οποίες εξυπηρετούν τον ως άνω σχεδιασμό. Σε κάθε περίπτωση η Τράπεζα, κατά πάγια πρακτική, θα προβεί στις δέουσες γνωστοποιήσεις» αναφέρει στην απάντησή της η Alpha Bank.

trapeza-eurobank

Το δίκτυο της Citibank στην Ελλάδα αριθμεί 20 συνολικά καταστήματα, από τα οποία τα 18 στην Αθήνα και τα δύο στη Θεσσαλονίκη, ενώ απασχολεί περίπου 900 άτομα, μετά την πρόσφατη εθελούσια έξοδο που πραγματοποίησε.

By