Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης κυκλοφορούσε ο Μαζιώτης

 Πυροβόλησε οκτώ φορές κατά των αστυνομικών

dimitrios-tsaknakis-arxeiou

Σύμφωνα με την ενημέρωση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη, ο Νίκος Μαζιώτης πυροβόλησε οκτώ φορές κατά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας γεννηθείς το 1977 στην Αθήνα, και είχε αγοράσει αυτοκίνητο το οποίο πιθανόν χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας τον Μάρτιο του 2014.

Το αυτοκίνητο ήταν ένα Hundai Accent ασημί με άδεια κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, το οποίο αγοράστηκε το 2013.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσακνάκης, ο Μαζιώτης αρχικά πυροβόλησε με το USP όπλο του πέντε φορές κατά των αστυνομικών που προσπάθησαν να τον ελέγξουν στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης.

Στη συνέχεια ο δράστης ανέβηκε την Μητροπόλεως και εκεί πυροβόλησε δύο φορές ακόμα κατά του ειδικού φρουρού που εκτελούσε υπηρεσία για το παρεμπόριο κι έσπευσε να συνδράμει, τραυματίζοντας τον στο πόδι και στην κοιλιά. Ο αστυνομικός σώθηκε από τον δεύτερο πυροβολισμό λόγω του αλεξίσφαιρου γιλέκου που φορούσε.

Ένας αστυνομικός της ομάδας «ΔΙΑΣ» πυροβόλησε μια φορά εναντίον του Μαζιώτη τραυματίζοντας τον στο βραχιώνα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, ο Μαζιώτης είχε αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του και εντοπίστηκε στην πλατεία Μοναστηριακίου από άνδρες της αντιτρομοκρατικής καθώς βρισκόταν καιρό σε εξέλιξη ειδική επιχείρηση.

Απ” την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας μετέφερε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και όλης της κυβέρνησης. Χαρακτήρισε πολύ μεγάλη επιτυχία τη σύλληψη Μαζιώτη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά σιτς συντονισμένες προσπάθειες όλου του Σώματος. «Η σημερινή επιτυχία της Αστυνομίας συνεισφέρει με πολλαπλά οφέλη στην ελληνική κοινωνία» πρόσθεσε.

By