Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο απαντά ο Στάινμπρουκ

Ποζάρει σε πρωτοσέλιδο περιοδικού της «Süddeutsche Zeitung»

StainbroukΜε μια φωτογραφία που ήδη έχει σχολιαστεί αρκετά ποζάρει στο πρωτοσέλιδο περιοδικού της εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung» ο ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία στη Γερμανία Πέερ Στάινμπρουκ.

Το περιοδικό παρουσιάζει διάφορα πρόσωπα με θέμα “Μην πεις τίποτα τώρα” και τους καλεί να απαντήσουν με χειρονομίες στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις.

Στο ερώτημα λοιπόν τι απαντά σε όσους τον αποκαλούν «Gaffe Peer», «Problem Peer» ή «Peerlusconi» με αφορμή γκάφες που έχει κάνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Στάινμπρουκ υψώνει το μεσαίο δάχτυλο.

Όπως αναφέρει το Der Spiegel οι δημοσιογράφοι φέρονται ότι δέχτηκαν πιέσεις από τον σύμβουλο του Στάινμπρουκ να μη δημοσιευτεί η επίμαχη φωτογραφία αλλά ότι τελικά ο ίδιος ο υποψήφιος για την καγκελαρία έδωσε την έγκρισή του.

Τη χειρονομία καταδίκασε ο υπουργός Οικονομικών της συντηρητικής κυβέρνησης της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, και ηγέτης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), λέγοντας ότι αντενδείκνυται απολύτως «να την κάνει ένας υποψήφιος καγκελάριος».

Η Süddeutsche Zeitung στην ιστοσελιδα της σχολιάζει ότι “αν το έκανες αυτό στο δρόμο και κάποιος αποφάσιζε να σε πάει στην αστυνομία θα μπορούσες να πληρώσεις πρόστιμο από 600 έως 4.000 ευρώ. Οπότε γιατί ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία και ο μοναδικός που κάποιος θα μπορούσε να περιγράψει σαν αντίπαλο – πρόκληση για την Άνγκελα Μέρκελ, παρουσιάζεται στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού της εφημερίδας να υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο;”

merkel spiegel2

Την ίδια ώρα η Μέρκελ παρουσιάζεται ως κακιά αυτοκράτειρα  στο πρωτοσέλιδο του Spiegel που την κατηγορεί ότι «αποφεύγει τα καυτά ζητήματα για το μέλλον της Ευρώπης και την Ελλάδα» και ότι ενδιαφέρεται μόνο για το εγώ της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By