Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με φοροελαφρύνσεις πάει στη ΔΕΘ ο Σαμαράς

«Στόχος να αναστραφεί το κλίμα δυσαρέσκειας στην κοινωνία»

samaras800_220514

Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις που αποσκοπούν στην άμβλυνση του κακού κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία το τελευταίο διάστημα μετά και το βατερλώ του ΕΝΦΙΑ, αναμένεται να εξαγγείλει αύριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στο Παρίσι η ελληνική αποστολή δεν πήρε σαφείς απαντήσεις για τα «καυτά» θέματα καθώς η Τρόικα παρέπεμψε τις οριστικές αποφάσεις για τα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά πως δεν μπορεί να πάει με «άδειες» βαλίτσες στην Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε κάποιες παρεμβάσεις με στόχο τη φορολογική ελάφρυνση των πολιτών, παρά τις όποιες ενστάσεις από πλευράς των πιστωτών, αναγνωρίζοντας πως κλοιός της κοινωνικής δυσαρέσκειας σφίγγει πλέον δραματικά. Ο κ. Σαμαράς θα ανέβει στο βήμα της ΔΕΘ «κοιτώντας στα μάτια» κυρίως τους ανέργους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που ασφυκτιούν από τις οφειλές αλλά και τα λαικά στρώματα που έχουν λυγίσει από φορολογικά βάρη.

Οι τελευταίες πινελιές στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να μπουν σήμερα το βράδυ ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα εξαγγείλει τα εξής:

-Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, με στόχο η τιμή διάθεσής του να διαμορφωθεί περί το 1 ευρώ ανά λίτρο.
-Εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, μαζί με τις διορθώσεις των τιμών για τις 4.000 περιοχές εκτός σχεδίου όπου είχε παρατηρηθεί μεγάλη απόκλιση στις αξίες. Οι σχετικές διατάξεις θα κατατεθούν στη Βουλή τη Δευτέρα
-Αύξηση του αριθμού των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, με στόχο την ανακοπή της έντονα αυξητικής τάσης των ληξιπρόθεσμων και την ανακούφιση των οφειλετών. Ο αριθμός των δόσεων διαμορφώνεται στις 100 για οφειλές έως 100.000 ευρώ και στις 72 δόσεις για μεγαλύτερα ποσά. Η διάταξη αναμένεται, επίσης, άμεσα στη Βουλή.
-Μείωση έως και 50% του ποσοστού της έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να επιβάλλεται και το 2015.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς, θα δώσει έμφαση στα εύσημα που παίρνει πλέον η Ελλάδα από τους εταίρους και τους πιστωτές για τη δημοσιονομική της προσπάθεια που την οδηγεί εκτός μνημονίου ενώ θα αναφερθεί και στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους το οποίο θα συζητηθεί στην Ουάσινγκτον, στα μέσα Νοεμβρίου.

Επιπρόσθετα ο Πρωθυπουργός αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση, τις δηλώσεις και την πολιτική του και θα αναδείξει αντιφατικές δηλώσεις, όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, για θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρών στην ομιλία του κ. Σαμαρά που θα γίνει για πρώτη φορά στο Βελλίδειο, θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

By