Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με χιλιάδες κενά το πρώτο σχολικό κουδούνι

Λείπουν 3.000 εκπαιδευτικοί

ekpaideutikoi

Με χιλιάδες κενά αναμένεται να γίνει και φέτος η πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα «Νέα» από το υπουργείο Παιδείας λείπουν κονδύλια για την πρόσληψη 3.000 εκπαιδευτικών καθώς έως τώρα έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για την πρόσληψη 19.500 αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών. Τα κενά,όμως, υπολογίζονται σε 22.500.

Ήδη οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών εκφράζουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους αφού η διαδικασία για την τοποθέτηση των αναπληρωτών δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το πρώτο κουδούνι, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.

Το πρόβλημα με τα κενά στην εκπαίδευση επιδεινώθηκε την τελευταία τετραετία. Υπήρξε κύμα συνταξιοδοτήσεων δασκάλων και καθηγητών αλλά δεν έγιναν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το 2013 συνταξιοδοτήθηκαν 6.200 εκπαιδευτικοί και το 2014 αποχωρούν 11.200, χωρίς το ίδιο διάστημα να γίνει πρόσληψη μονίμων.

Aπό την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό focus στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε πως τα 3.000 κενά που απομένουν στα σχολεία σε ό,τι αφορά τους καθηγητές και τους δασκάλους, θα καλυφθούν με «παράλληλες αναθέσεις».

Σε ό,τι αφορά στα βιβλία, ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς έχουν ήδη πάει στα σχολεία από τον Ιούλιο.

 

By