Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών η νέα σχολική χρονιά

Λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας μας, δεν έγιναν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών ύστερα από το κύμα συνταξιοδότησης δασκάλων και καθηγητών

sxoleio

Κονδύλια λείπουν από το υπουργείο Παιδείας για την πρόσληψη 3.000 εκπαιδευτικών. Μέχρι τώρα έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για την πρόσληψη 19.500 αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, αλλά τα κενά υπολογίζονται σε 22.500.

Το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει με χιλιάδες κενά στα σχολεία, όπως εκτιμούν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, αφού η διαδικασία για την τοποθέτηση των αναπληρωτών δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το πρώτο κουδούνι, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.

Το πρόβλημα με τα κενά στην εκπαίδευση επιδεινώθηκε την τελευταία τετραετία. Υπήρξε κύμα συνταξιοδοτήσεων δασκάλων και καθηγητών αλλά δεν έγιναν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το 2013 συνταξιοδοτήθηκαν 6.200 εκπαιδευτικοί και το 2014 αποχωρούν 11.200, χωρίς το ίδιο διάστημα να γίνει πρόσληψη μονίμων.

Πηγή: Τα Νέα

By