Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με χρυσάφι ανταμοίβει το Ντουμπάι όσους κάνουν δίαιτα

Ενας πρωτότυπος διαγωνισμός ξεκινάει αύριο

xrysosΤίποτα δεν καίει πιο γρήγορα θερμίδες, από ένα χρηματικό κίνητρο. Τουλάχιστον αυτή τη θεωρία επιχειρεί να εφαρμόσει το Ντουμπάι, προσφέροντας στους κατοίκους του 2 γραμμάρια καθαρού χρυσού αν αδυνατίσουν κατά δύο κιλά τουλάχιστον σε διάστημα ενός μήνα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Emirates 24/7, τα παραπάνω είναι μέρος ενός διαγωνισμού με την ονομασία «Το βάρος σας σε χρυσάφι» ο οποίος χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Ντουμπάι με σκοπό να προάγει τον υγιεινό τρόπο ζωής και την άθληση.

Οι κανόνες του διαγωνισμού γίνονται ακόμη πιο ελκυστικοί για όσους συνεχίσουν τη δίαιτα και μετά τα 2 κιλά αφού θα κερδίζουν ένα γραμμάριο χρυσού για κάθε επιπλέον κιλό που θα χάνουν.

Σύμφωνα με τις σημερινές τιμές, ένα γραμμάριο από το πολύτιμο μέταλλο αξίζει σε 45 δολάρια περίπου, το οποίο σημαίνει ότι για αρχή όσοι συμμετάσχουν θα κερδίσουν 90 δολάρια.

Στον διαγωνισμό δεν υπάρχει όριο για το πόσο χρυσό μπορεί κανείς να κερδίσει αδυνατίζοντας ωστόσο οι γιατροί συνιστούν ότι η υγιής  απώλεια βάρους κυμαίνεται μεταξύ των 4 – 8 κιλών το μήνα. Επομένως οι συμμετέχοντες θα μπορούν να «τσεπώσουν» από 160 – 360 δολάρια μέσα σε 30 μέρες. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από αύριο 19 Ιουλίου στα κατά τόπους πάρκα όπου θα ζυγιστούν από επαγγελματίες διατροφολόγους. Ο διαγωνισμός λήγει στις 16 Αυγούστου.

Η παχυσαρκία προκαλεί μεγάλη ανησυχία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου κοντεύει να ξεπεράσει το κάπνισμα ως κύρια αιτία θανάτου που μπορεί να προληφθεί. Πάνω από τα δύο τρίτα των ανδρών και τα τρία τέταρτα των γυναικών θεωρούνται υπέρβαροι.

«Οταν οι άνθρωποι έρχονται εδώ γίνονται παχύσαρκοι»   αναφέρει ο Dr Fuad Ahmed, ο οποίος εξειδικεύεται στην χειρουργικές επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας. «Η κατάρα αυτού του πολιτισμού είναι ότι έχουμε σταματήσει να χρησιμοποιούμε το σώμα μας και τρώμε πολύ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By