Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Με 2-0 η Βραζιλία επικράτησε της Αργεντινής στο Πεκίνο

Η Βραζιλία με πρωταγωνιστή τον Μάρτινς Ντιέγκο Ταρντέλι, τον σέντερ φορ της Ατλέτικο Μινέιρο που έβαλε τα δύο γκολ, αλλά και τον γκολκίπερ της Μποταφόγκο, τον Τζέφερσον, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Λιονέλ Μέσι, ήταν η νικήτρια στο φιλικό με την Αργεντινή, στο Πεκίνο.

thumbnailΤο παιχνίδι ήταν πολύ ανοιχτό, με ευκαιρίες κι από τις δύο πλευρές, αλλά με τον 29χρονο Ντιέγκο Ταρντέλι να βρίσκει στόχο δύο φορές, στο 28΄ και στο 65΄, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο έδωσε τη θέση του στον Κακά που επέστρεψε στην Εθνική μετά από 1,5 χρόνο.

Η Αργεντινή είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Τζέφερσον απέκρουσε το πέναλτι του Μέσι στο 41′.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζέφερσον, Ντανίλο, Μιράντα, Νταβίντ Λουίζ (90′ Ζιλ), Φιλίπε Λουίς, Λουίζ Γκουστάβο, Ελίας, Ουίλιαν, Οσκάρ, Νεϊμάρ (90’+5 Ρομπίνιο), Ντιέγκο Ταρντέλι (82′ Κακά).
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Φεντερίκο Φερνάντες, Ρόχο, Μαστσεράνο, Ρομπέρτο Περέιρα (76′ Ένσο Πέρες), Ντι Μαρία, Λαμέλα (61′ Παστόρε), Μέσι, Αγκουέρο (61′ Ιγκουαΐν).

argentina_brazil_pano_goutierez_sibarastasi11102014Οι παίκτες της Αργεντινής δεν ξέχασαν τον Γιόνας Γκουτιέρες, ο οποίος δίνει μάχη με τον καρκίνο και πριν από την σέντρα του φιλικού, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, παρατάχθηκαν με ένα πανό που έγραφε «Δύναμη Γιόνας», στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα.

By