Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μηλιός: Η έξοδος στις αγορές θα επιβαρύνει το δημόσιο χρέος

Πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου θα γίνει η επιστροφή στις αγορές, υποστηρίζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

milios2

Η προστατευόμενη έξοδος στις αγορές που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση δεν βελτιώνει τη χρηματοπιστωτική αξιοπιστία του Δημοσίου και κατά επέκταση το θέμα των υψηλών επιτοκίων στον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε ο Γιάννης Μηλιός, επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τη Δευτέρα. Υποστήριξε ακόμα πως η επικείμενη έξοδος στις αγορές θα επιβαρύνει και δεν θα μειώσει το δημόσιο χρέος της χώρας μας.

Ο κ. Μηλιός εκτιμά ότι η έξοδος στις αγορές θα πραγματοποιηθεί πριν τις ευρωεκλογές και προσθέτει: «Η κυβέρνηση έχοντας μπροστά της τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, βλέπει ότι μια συντριβή θα σήμαινε την εξάντληση του πολιτικού της χρόνου και προσπαθεί με διάφορα τρικ και επικοινωνιακά παιγνίδια -μέσα σε αυτά είναι και η έξοδος στις αγορές- να διαχειριστεί την κατάσταση».

Σε ερώτηση περί αντικρουόμενων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική που σχεδιάζει να εφαρμόσει ως κυβέρνηση, ο κ. Μηλιός απαντά: «Σήμερα ο μεγάλος πλούτος, οι μεγάλες επιχειρήσεις ευνοούνται σκανδαλωδώς σε βάρος της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Αυτό θέλουμε να διορθώσουμε. Επομένως, τα χαράτσια και η υπερφορολόγηση θα καταργηθούν».

Σχολιάζοντας τέλος τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες, ο κ. Μηλιός τονίζει: «Τα πυρά του είναι άσφαιρα. Είναι προσπάθεια δημιουργίας τρόμου, έτσι ώστε να εκβιαστεί ο ελληνικός λαός και ευρύτερα οι ευρωπαϊκοί λαοί για να ψηφίσουν για τις ίδιες άδικες πολιτικές, που ευνοούν μια μικρή μειοψηφία σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By