Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μηλιός: Μάλλον με διάβασε ο Δραγασάκης

«Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος διατύπωσε πρώτος τις προτάσεις του κόμματος για το χρέος»

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Την «πατρότητα» της πρότασης περί απόσυρσης του μεγαλύτερου μέρους του χρέους έσπευσε να κατοχυρώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, διαμηνύοντας με έμμεσο αλλά πολύ εύγλωτο τρόπο στο συνάδελφο και συναγωνιστή του Γιάννη Δραγασάκη, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως τον αντιγράφει.

Ειδικότερα σε συνέντευξη του στον real fm και κληθείς να σχολιάσει την πρόταση Δραγασάκη για το χρέος, ο κ. Μηλιός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τη λύση που θα προτείνουμε εμείς, φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο θα εννοούσε ο κ. Δραγασάκης γιατί θα είδε το δημοσίευμα μου στις 30/6 στα “ΝΕΑ”, θα πληρώνει μηδέν το κράτος μέχρι το χρέος του να γίνει 20% του ΑΕΠ, όποτε και θα είναι υποχρεωμένο να το επαναγοράσει» και πρόσθεσε:«H διαφορά με την κυβερνητική πρόταση είναι ότι αν γίνει μια επιμήκυνση στην καλύτερη περίπτωση αντί να πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο κατά μέσο όρο 14 δισ. τόκους –τοκοχρεολύσια, θα πληρώνει 8. Αυτό σημαίνει απόσυρση, “θάψιμο” για 5-6 ή και περισσότερες δεκαετίες».

«Επομένως, είναι μία εντελώς διαφορετική λύση η οποία, όμως δεν πρέπει να έχει ρήτρες που να επισημοποιούν και να προϋποθέτουν τη λιτότητα», ανέφερε ο κ. Μηλιός.

 

By