Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μηλιός: Πρέπει να πορευτούμε προς την κοινωνία και όχι προς τους πολιτικούς

Θα είμαστε αυτοδύναμοι τονίζει ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

milios

Δεν φαίνεται να συμφωνεί με το προσκλητήριο Τσίπρα σε κεντροαριστερές πολιτικές δυνάμεις για τη διαμόρφωση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.  Μιλώντας σήμερα στο ΒΗΜΑ fm και κληθείς να δώσει τη δική του εκτίμηση για το ποιοι πρέπει να είναι οι αποδέκτες του πολιτικού ανοίγματος που επιχειρεί το κόμμα, ο κ. Μηλιός δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να πορευτεί προς την κοινωνία και τον κόσμο και όχι προς τον πολιτικό κόσμο που είναι μέσα στη Βουλή, γιατί ως τώρα έχει στηρίξει άλλες πολιτικές και κυβερνήσεις και δεν έχει φανεί να αλλάζει».

Μάλιστα σχολιάζοντας τις πιθανότητες συνεργασίας με δυνάμεις όπως το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ και η Ελιά, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Λένε διάφορα “ναι μεν αλλά”» για όσα έγιναν έως τώρα και «να μην υπάρχουν από εδώ και πέρα άλλες περικοπές αλλά αυτό που έγινε ήταν ένα τεράστιο πρόγραμμα δημιουργίας κοινωνικών ανισοτήτων. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν έχασε μόνο εισόδημα, αλλά ισχύ. Δεν έχει δυνατότητα συλλογικών διαπραγματεύσεων…» και πρόσθεσε με έμφαση ότι μία συνεργασία με αυτά τα κόμματα«δεν θα σήμαινε ανατροπή της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Θα ήταν αρνητική για τα συμφέροντα που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε».

Πάντως ο κ. Μηλιός εμφανίστηκε βέβαιος ότι  «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα είναι πρώτο κόμμα, αλλά «θα είναι αυτοδύναμος και θα μπορέσει να κάνει κυβέρνηση».

By