Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μηνύει την ταινία «Argo» η Ιρανική κυβέρνηση;

Επιθυμεί ποινική δίωξη με την κατηγορία της αλλοίωσης της εικόνας της χώρας αναφέρουν δημοσιεύματα

Την βραβευμένη με «Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας» κινηματογραφική παραγωγή Argo εξετάζει να μηνύσει η Ιρανική κυβέρνηση με την κατηγορία της διαπόμπευσης της χώρας.

argoΗ κυβέρνηση της Τεχεράνης – σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων της χώρας- είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένη για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι συνθήκες ζωής στο Ιράν και οι ατομικές ελευθερίες. Εκτιμά ότι η ταινία μεταφέρει μια εικόνα του Ιράν που «δεν είναι ρεαλιστική» και προσβάλλει διεθνώς την χώρα. Να θυμίσουμε ότι η ταινία πραγματεύεται μία μυστική επιχείρηση της CIA που έγινε το 1979 προκειμένου να διαφύγουν από το Ιραν υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας η οποία είχε καταληφθεί. Σύμφωνα με το σενάριο η επιχείρηση απόδρασης των υπαλλήλων έγινε μέσω της «μεταμφίεσης» σε κινηματογραφικό συνεργείο.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Ιρανικός τύπος, την υπόθεση της νομικής εκπροσώπησης της χώρας θα αναλάβει η δικηγόρος Κούταν- Πέϊρ που έγινε γνωστή από την υπεράσπιση του καταζητούμενου για τρομοκρατική δράση Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσεζ, γνωστότερου ώς “Κάρλος το Τσακάλι». [space size=»30″]

 

By