Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΔΣΑ: «Μην ασκήσετε το δικαίωμα της απεργίας»

Έκκληση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προς τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

dsaΟ Γιάννης Αδαμόπουλος ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), καλεί με σημερινή του δήλωση, τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης να μην απεργήσουν, προς όφελος των παιδιών.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ κάνει επίσης λόγο για χρήση μη δημοκρατικών μεθοδεύσεων, κατάλυση του Συντάγματος και πιθανό τέλος της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την στάση των εκπαιδευτικών λέει πως «δεν πρέπει με τη στάση τους να συμβάλλουν ώστε η πολιτική εξουσία να περνάει στους Έλληνες πολίτες την αντίληψη ότι η χρήση μη δημοκρατικών μεθοδεύσεων ή ακόμα και η κατάλυση του Συντάγματος μπορεί να είναι θεμιτή προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες, υπό το πρόσχημα ενός υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος. Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι και τυπικά το τέλος της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Αδαμόπουλου:

Καλούμε και παρακαλούμε τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης να μην ασκήσουν το συνταγματικώς και διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα απεργίας κατά τη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων και να θέσουν για ακόμα μία φορά το συμφέρον των δεκάδων χιλιάδων μαθητών τους πάνω από το δικό τους συμφέρον, όπως άλλωστε διαχρονικά πράττουν μέχρι σήμερα.

Εξάλλου, επιτείνοντας την αγωνία αυτών των παιδιών και των οικογένειών τους, αποδυναμώνουν κατ’ ουσία την όποια προοπτική για δικαίωση των δικών τους αγωνιστικών κινητοποιήσεων, στο μέτρο που η – κατά παράβαση του άρθρου 22 παρ. 4 του Συντάγματος – κήρυξη επίταξης καταλήγει να νομιμοποιείται ηθικά στη συνείδηση σημαντικού μέρους της κοινωνίας.

Οι καθηγητές, όχι μόνο ως παιδαγωγοί αλλά και ως άνθρωποι με υψηλό μορφωτικό και πνευματικό επίπεδο, δεν πρέπει με τη στάση τους να συμβάλλουν ώστε η πολιτική εξουσία να περνάει στους Έλληνες πολίτες την αντίληψη ότι η χρήση μη δημοκρατικών μεθοδεύσεων ή ακόμα και η κατάλυση του Συντάγματος μπορεί να είναι θεμιτή προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες, υπό το πρόσχημα ενός υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος. Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι και τυπικά το τέλος της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

By