Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μητρόπουλος: Θα είχαμε μεγαλύτερα ποσοστά, αν είχαμε ενιαίο λόγο

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία είναι μεγαλύτερη τόνισε ο βουλευτής του κόμματος

mitropoulos

Για την εσωκομματική του πρωτοβουλία και τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο ΒΗΜΑ FM ο επικεφαλής της «σοσιαλιστικής τάσης» Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως τόνισε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα ποσοστά του κόμματος θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερα, θέτοντας ως προϋπόθεση την σύμπνοια των βουλευτών. « Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία είναι μεγαλύτερη. Θα μπορούσαμε να είχαμε εισπράξει μεγαλύτερα ποσοστά αν ήμασταν ενωμένοι και είχαμε στηρίξει τον πρόεδρο στο ευρωπαϊκό του εγχείρημα, το οποίο ήταν τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα. Αν είχαμε ενιαίο προς τα έξω λόγο και κοινή εκφώνηση, αν εμείς οι ίδιοι δεν προκαλούσαμε σύγχυση και ανασφάλεια, κάποιες φορές, στον κόσμο. Άρα, είναι θέμα δικό μας να εισπράξουμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό, εάν ανασυγκροτηθούμε καλύτερα, δουλέψουμε καλύτερα και αυτή είναι η έκκληση που κάνω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι προκύπτει  πρόβλημα συμμαχιών :«Κακώς υπερβάλλουν κάποιοι. Ένα ζήτημα των συμμαχιών που όντως υπάρχει – διότι αν καταμετρήσετε με τις δημοσκοπικές προοπτικές τις δυνάμεις που είναι στο κοινοβούλιο, πράγματι προκύπτει ένα πρόβλημα συμμαχιών – θα δημιουργηθεί ad hoc μετά τις εκλογές, αφού πρώτα έχουμε εμείς κάνουμε κατά συνείδηση και με υπερβάλλοντα ζήλο το καθήκον μας στην κοινωνία» επισήμανε.

By