Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μητρόπουλος: Θα καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις

«Τα μέτρα που ψηφίστηκαν θα αλλάξουν όλο το ασφαλιστικό πεδίο»

mitropoulos800_111213ii

Την εκτίμηση ότι πολύ σύντομα οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ θα αποτελούν παρελθόν εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος σε δηλώσεις του στον Real fm.

«Αυτά είναι ψηφισμένα μέτρα, τα οποία θα αλλάξουν όλο το ασφαλιστικό πεδίο. Ήδη στις επικουρικές συντάξεις από την αρχή του μήνα, από 1/7, όπου δεν είναι η μείωση οριζόντια σε 1,1 εκ. επικουρικές συντάξεις κατά 5,2%, είναι ότι μπήκαν τρία νέα δεδομένα πια στις επικουρικές συντάξεις που στο βάθος διετίας, με δικούς μας υπολογισμούς σε μία Ένωση που έχουμε, την ΕΝΥΠΕΚΚ, βλέπουμε να καταργούνται οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «το Δημόσιο οφείλει να αναλάβει τον ρόλο παραγωγής λελογισμένου αριθμού θέσεων απασχόλησης για αντιμετώπιση της ανεργίας» και πρόσθεσε «επειδή η Αριστερά πιστεύει ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να παραγάγει θέσεις εργασίας, με δεδομένο ότι ο δικός μας ήταν κρατικοδίαιτος, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι το κράτος με μια λελογισμένη παραγωγή θέσεων εργασίας ως εργοδότης ή συστάτης καταφυγής μπορεί να παίξει ρόλο ανακοπής της μεγάλης “αιμορραγίας” θέσεων εργασίας».

By