Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μητρόπουλος: Πρόστιμο 992.000 ευρώ στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!

Μια απόδειξη παροχής υπηρεσιών ενός εκατομμυρίου ευρώ έλειπε κατά τον έλεγχο

alexis-mitropoulos

Μια κληρονομιά γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και η δικαστική διαμάχη των μελών της έφερε τον Αλέξη Μητρόπουλο συνήγορο σε μια υπόθεση με παχυλές απολαβές και λιγότερα παραστατικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πικραμένος σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», καθώς το ΣΔΟΕ του επέβαλε πρόστιμο 992.000 ευρώ, αφού φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε «απογοητευμένος επειδή το ΣΔΟΕ δεν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του» και ανέφερε πως «είναι ο μοναδικός Ελληνας που έφερε χρήματα από το εξωτερικό κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη, ο οποίος ενώ φορολογήθηκε όταν έφερε τα χρήματα, καλείται τώρα να πληρώσει ξανά.» Πάντως φέρεται να φορολογήθηκε με λιγότερο από 3%.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος φέρεται να εξήγησε στην εφημερίδα πως δεν κράτησε τα χρήματα αλλά «τα έδωσε σε συναδέλφους του» και προανήγγειλε πως θα απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών και θα ζητήσει να γνωστοποιήσει στη Βουλή πόσοι άλλοι κεφαλαιούχοι που επαναπάτρησαν τα χρήματά τους με το νόμο Αλογοσκούφη, καλούνται να φορολογηθούν εκ νέου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το πρόστιμο βρίσκεται στη ΔΟΥ στα Εξάρχεια και δεν έχει βεβαιωθεί ακόμη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By