Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης:Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές θα πληρώσει το τίμημα της επιλογής του»

fosphotos.com
fosphotos.com

Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σχολίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real fm.

Σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως » Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει» διευκρινίζοντας πως ο κ. Σαμαράς «είπε το αυτονόητο: Θα προχωρήσει σε σταδιακή πολιτική φορολογικών ελαφρύνσεων, εναρμονισμένη με τον προϋπολογισμό».

Για τον ΕΝΦΙΑ χαρακτήρισε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού «ξεκάθαρη» και επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης πως θα γίνουν διορθώσεις ενώ πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση έχει μια κεντρική δέσμευση απέναντι στους πιστωτές της, να υλοποιήσει έναν προϋπολογισμό με πρωτογενές πλεόνασμα. Ο τρόπος που θα παραχθεί το πλεόνασμα και το μίγμα πολιτικής που θα ακολουθηθεί πρέπει να αποτελεί επιλογή της ίδιας της κυβέρνησης».

O υπουργός έκανε λόγο για «χρήσιμη συζήτηση» στο Παρίσι και σημείωσε πως «εκφράστηκε από την τρόικα ικανοποίηση για τη γενικότερη πρόοδο στο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας : «o ΣΥΡΙΖΑ καταστρατηγεί πλήρως το πνεύμα του Συντάγματος, χρησιμοποιώντας την προεδρική εκλογή για να προκαλέσει εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Αν τελικά τα καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, θεωρώ ότι θα πληρώσει το τίμημα της επιλογής του».

Αναφερόμενος στο προφίλ που θα πρέπει να έχει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως θα «πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που να ενώνει και όχι να διχάζει τους Έλληνες, ένα πρόσωπο που να μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στο εξωτερικό».

Τέλος σχετικά με τα θέματα αρμοδιότητας του τόνισε πως «η αναμόρφωση του μισθολογίου αποτελεί δέσμευση της χώρας. Μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις που θα διορθώσουν στρεβλώσεις και προβλήματα του παρελθόντος» και προανήγγειλε σταδιακό ξεπάγωμα των προαγωγών.

«Υπάρχουν ακόμα στρεβλώσεις στο ενιαίο μισθολόγιο που έχουν να κάνουν με τον τρόπο με το οποίο αυτό εφαρμόστηκε. Υπάρχουν υπάλληλοι σε Υπουργεία που αμείβονται περισσότερο από υπαλλήλους με ίδια προσόντα σε άλλα Υπουργεία» ανέφερε καταλήγοντας.

By