Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουν απολύσεις το 2015 και το 2016

«Δεν μπορεί να υπάρχουν υπουργοί δύο ταχυτήτων» τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

mitsotakis800i_061113

Οι απολύσεις που θα γίνουν στο Δημόσιο έως το τέλος του χρόνου θα είναι και οι τελευταίες , όπως διαμήνυσε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό  9,84. «Η τρόικα προσήλθε στο τραπέζι έχοντας ποσοτικούς στόχους απολύσεων και για το 2015 και για το 2016, κάτι που το αποκρούσαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε : «Πείσαμε τους πιστωτές μας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, όταν επικρέμεται η δαμόκλειος σπάθη των απολύσεων».

Μετά την κατηγορηματική του δήλωση πως «όποιος υπουργός διαφωνεί με τις μεταρρυθμίσεις, πρέπει να φύγει», ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς σχετικά, παρέμεινε στο ίδιο μήκος κύματος τονίζοντας: «Η κυβέρνηση είναι μία και υλοποιεί συνολικά μία πολιτική. Δεν μπορεί να υπάρχουν υπουργοί δύο ταχυτήτων. Τα περιθώρια διαφοροποίησης ενός Υπουργού όταν υλοποιεί κυβερνητικό έργο είναι πολύ πιο περιορισμένα από τα περιθώρια διαφοροποίησης ενός βουλευτή».

Κληθείς να σχολιάσει το νέο τρόπο επιλογής προισταμένων στο Δημόσιο, ο υπουργός ανέφερε ότι όλα θα γίνονται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και πρόσθεσε πως «για πρώτη φορά γίνεται «πάντρεμα» προσόντων με τη θέση και όχι τυπική διαδικασία μοριοδότησης, που δεν εξασφαλίζει ότι ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια είναι ο πιο κατάλληλος να καταλάβει συγκεκριμένη θέση ευθύνης με συγκεκριμένες απαιτήσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δίνονται » περισσότερες ευκαιρίες σε νεότερους δημοσίους υπαλλήλους, που μπορούν να διεκδικήσουν θέση ευθύνης» και τόνισε πως ορισμένες από τις «τολμηρές» μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ατζέντα, όπως αυτή της αξιολόγησης,  «μπορεί να ξεβολεύει κάποιους».

By