Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: «Δεν κοιμάμαι καλά τα βράδια»

Η πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει τις απολύσεις, υποστηρίζει σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν κοιμάται καλά τα βράδια.

FOSPHOTOS/ Panayiotis Tzamaros
FOSPHOTOS/ Panayiotis Tzamaros

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, καθώς εκτιμά ότι: «Η κυβέρνηση έχει μεν μικρότερη πλειοψηφία, αλλά είναι πια περισσότερο ομοιογενής από ό,τι ήταν στο παρελθόν».

Ο κ.Μητσοτάκης εκφράζει την άποψη ότι: «Υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία εκεί έξω που ελπίζει σε μια πραγματική μεταρρύθμιση. Άνθρωποι που το έχουν χωνέψει. Έχουμε 1,3 εκατομμύρια ανέργους στον ιδιωτικό τομέα».Υπενθυμίζει ότι ο ίδιος εδώ και έξι χρόνια λέει τα ίδια και δεν έχει αλλάξει τις απόψεις του για την ανάγκη μείωσης του δημοσίου. «Εάν κάποιος δεν είναι παραγωγικός, πρέπει να χάσει τη δουλειά του», τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κληθείς να σχολιάσει πως νιώθει ως ο υπουργός που πρέπει να απολύσει 15.000 ανθρώπους και να θέσει σε διαθεσιμότητα ακόμη 25.000, ο κ.Μητσοτάκης απαντά: «Είναι μια σκληρή δουλειά. Αν με ρωτάτε αν την απολαμβάνω… δεν κοιμάμαι καλά τα βράδια. Όχι, όταν πρέπει να συμφωνήσω άνθρωποι να χάσουν τη δουλειά τους, δεν κοιμάμαι καλά. Δεν είναι εύκολο, ούτε συναισθηματικά». Προσθέτει όμως ότι: «Αν πρέπει υπογράψω απολύσεις ανθρώπων, θέλω να ξέρω τουλάχιστον ότι κάνω την πιο σωστή επιλογή ως προς το ποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By