Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Κινητικότητα στην ανάγκη και με τη βία

Αποφασισμένος να προχωρήσει το πρόγραμμα κινητικότητας και να καταστήσει τους δημοσίους υπαλλήλους περισσότερο ευέλικτους, στην ανάγκη και με τη βία, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Focus.

kiriakosmitsotakis Το γερμανικό περιοδικό παρουσιάζει το πορτρέτο του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και φιλοξενεί δηλώσεις του για την εφαρμογή του προγράμματος κινητικότητας και τη μείωση του δημοσίου.
«Τον άνθρωπο αυτόν δεν θα πρέπει να τον ζηλεύει κανείς. Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαπραγματεύεται με την Τρόικα στον έκτο όροφο του υπουργείου του, στον δρόμο κραυγάζουν διαδηλωτές. Οι εκπρόσωποι της Τρόικα ζητούν περισσότερες περικοπές, ενώ οι διαδηλωτές αντιτίθενται ξεκάθαρα», αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο κ.Μητσοτάκης δηλώνει στο Focus ότι η κινητικότητα θα εφαρμοστεί «στην ανάγκη και με τη βία», διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί περισσότερες απολύσεις από εκείνες που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα. «Αν θα έπρεπε να αποφασίσει κανείς με βάση μόνο τους αριθμούς, τότε θα έπρεπε να κυβερνούν μόνο λογιστές», λέει χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και γόνος της γνωστής πολιτικής οικογένειας δηλώνει επίσης ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να κρίνονται με βάση την απόδοση τους και όχι τη συγγένεια τους με πολιτικά πρόσωπα. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, σχολιάζει: «Θέλω να με συνδέει κανείς με το όνομα Κυριάκος και όχι με το επώνυμο της οικογένειας μου».
Το γερμανικό περιοδικό παρουσιάζει τον 46χρονο κ.Μητσοτάκη ως «πρώην μάνατζερ της κορυφαίας εταιρείας συμβούλων McKinsey, που είχε ανακηρυχθεί το 2003 Global Leader for Tomorrow» .

Στο ερώτημα του  Focus γιατί δέχτηκε να καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια απρόσμενη απάντηση, την οποία σχολίασε ο δημοσιογράφος.

«Από την πολιτική χάνω χρήματα, θέλω όμως να υπηρετήσω την πατρίδα μου», είπε ο κ.Μητσοτάκης και ο συντάκτης του άρθρου σχολιάζει: «Τέτοια παθιασμένα λόγια δεν είναι συνηθισμένα σε μια πολιτική τάξη που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή μόνο για το πως η ίδια προσπαθούσε να πλουτίσει».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By