Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Ο νόμος για την αξιολόγηση θα εφαρμοστεί κανονικά

«Ο κύκλος των απολύσεων κλείνει το 2014»

mitsotakis800i_061113

«O νόμος για την αξιολόγηση είναι ψηφισμένος και θα εφαρμοστεί κανονικά» διαμήνυσε για άλλη μία φορά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε πως «η αξιολόγηση δεν προβλέπει δυσμενείς συνέπειες στους εργαζομένους σε επίπεδο απόλυσης ή διαθεσιμότητας ή μείωσης μισθού».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΒΗΜΑ fm o κ. Μητσοτάκης επεσήμανε χαρακτηριστικά «Ο νόμος 4250 που αφορά στην αξιολόγηση ψηφίστηκε και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα πριν από τρεις μήνες. Το σχετικό νομοσχέδιο είχε τεθεί σε διαβούλευση από τον Ιανουάριο. Η συζήτηση συνεχίστηκε στη Βουλή και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε. Από τη στιγμή που ένας νόμος ψηφίζεται, πρέπει να εφαρμόζεται».

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων απολύσεων τόνισε πως παρά τις απαιτήσεις της Τρόικας «εμείς προτάξαμε ένα συνολικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τη δημόσια διοίκηση και αποκρούσαμε αυτούς τους στόχους» και πρόσθεσε «ο κύκλος των απολύσεων, που είχε συμφωνηθεί το 2012 και επικαιροποιήθηκε το Μάιο του 2013 από την τρικομματική κυβέρνηση, κλείνει στο τέλος του 2014».

Παράλληλα ο υπουργός επιτέθηκε στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ- ΟΤΑ υπογραμμίζοντας πως  «συγκαλύπτουν φαινόμενα παρανομίας και ανομίας που δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά επί δικής μου υπουργίας».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως προτεραιότητα της κυβερνητικής προσπάθειας στο νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με την Τρόικα το φθινόπωρο θα πρέπει να είναι το μέτωπο της φορολογίας και σημείωσε  «Δεν μπορούμε να ανοίξουμε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Η υπαναχώρηση από ψηφισμένα μέτρα μέχρι στιγμής δεν μας έχει βγει σε καλό».

Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στην επίθεση που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός ανέφερε αφήνοντας συγκεκριμένες αιχμές «Όταν συγκυβερνούν δύο κόμματα που ήταν παραδοσιακοί πολιτικοί εχθροί, θα υπάρχουν εντάσεις, αρκεί να είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε δεσμευθεί, σκεπτόμενοι πάντα προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων».

Καταλήγοντας και ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν θα γίνουν σύντομα εκλογές και χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ψηφίσει κανένα πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «θεσμικό ατόπημα».

By