Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης-Στουρνάρας απαντούν για τα άδεια έδρανα

Στις επικρίσεις του  Νικήτα Κακλαμάνη κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Απάντηση στις χθεσινές παρατηρήσεις του Νικήτα Κακλαμάνη που έψεξε για τα καλά την κυβέρνηση για την εικόνα των άδειων υπουργικών εδράνων στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένας λόγος που οι υπουργοί δεν βρισκόμασταν στα έδρανα στη Βουλή ήταν ότι επεξεργαζόμασταν τις νομοθετικές βελτιώσεις τις οποίες, εσείς ως βουλευτές μας προτείνατε, αντιλαμβάνεστε ότι είναι δύσκολο να κάνουμε δυο πράγματα ταυτόχρονα», ανέφερε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Λίγο αργότερα και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, που δέχθηκε τα φαρμακερά βέλη του βουλευτή της ΝΔ, έδωσε την δική του απάντηση: «Είμαστε επί 6 ώρες εδώ, βγήκαμε έξω από την αίθουσα για να κάνουμε νομοθετικές βελτιώσεις, δεν είναι λοιπόν, αληθινό και δεν είναι πραγματικό αυτό που ειπώθηκε».

Άστραψε και βρόντηξε χθες ο Νικήτας Κακλαμάνης στο θέαμα των κενών υπουργικών εδράνων κατά συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις απολύσεις στο δημόσιο και το νέο φορολογικό κώδικα, αφήνοντας μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει άρθρα με τα οποία δεν συμφωνεί (είναι γνωστές οι αντιρρήσεις του για την δημοτική αστυνομία), εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές από τους αρμόδιους υπουργούς.

Η παρουσία του συμπαθούς κατά τ’ άλλα –όπως είπε- υφυπουργού Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου που εκ του ρόλου του δεν είναι αρμόδιος να δώσει απαντήσεις, εξόργισε τόσο πολύ τον βουλευτή της ΝΔ που χαρακτήρισε θλιβερή την εικόνα. «Εάν δεν ήταν νέοι βουλευτές στην αίθουσα, θα τους προέτρεπα να φεύγαμε όλοι», είπε και έστρεψε τα φαρμακερά του βέλη κατά του υπουργού Οικονομικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By