Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης: Το Δημόσιο δεν θα είναι ποτέ ο μεγάλος εργοδότης, όπως στο παρελθόν

Προανήγγειλε προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, με υψηλά προσόντα και αξιοκρατικές διαδικασίες

mitsotakis maximou

«Το Δημόσιο δεν θα είναι ποτέ ο μεγάλος εργοδότης που ήταν στο παρελθόν, το πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτό» τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ – ΜΠΕ. «Οι υπάλληλοι που θα απολυθούν από το δημόσιο θα αντικατασταθούν ένας προς έναν με νέους υπαλλήλους που θα προσληφθούν βάσει όμως μιας κεντρικής στρατηγικής προσλήψεων, την οποία ελέγχει και χαράσσει το δικό μας υπουργείο σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό και τα υπόλοιπα υπουργεία, ώστε να προσλαμβάνουμε ανθρώπους που είναι πραγματικά απαραίτητοι, με προσόντα και με διαδικασίες σκληρά αξιοκρατικές, υπαλλήλους που δεν μπορούμε να βρούμε μέσα από την κινητικότητα» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Θα κοιτάξουμε να προσλάβουμε εξειδικευμένο προσωπικό, με υψηλά προσόντα γιατί θέλουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να συμβάλουμε και στην ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου. Τέτοιες προσλήψεις θα γίνουν μία προς μία για κάθε απόλυση που θα γίνει από σήμερα μέχρι το τέλος του 2014. Δεν θα λύσουν οι 15.000 προσλήψεις το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας, αλλά θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, κυρίως ποιοτικής αναβάθμισης και αξιοκρατίας».

Απευθυνόμενος στην τρόικα ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «δεν υπάρχουν πλέον άλλες αντοχές στην κοινωνία για οριζόντια μέτρα, ούτε για φορολόγηση ούτε για άλλες περικοπές.

Θυμίζουμε με κάθε ευκαιρία στους πιστωτές μας ότι όταν είχε υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο, η πρόβλεψη τότε ήταν για μια συνολική ύφεση στα χρόνια του μνημονίου της τάξης του 5% και βρεθήκαμε με πάνω από 25% και με 1,5 εκατομμύριο ανέργους και μια κοινωνία που αγγίζει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης». Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποκλείει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. «Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός. Θυμίζω ότι πολλοί, όταν είχε συγκροτηθεί αυτή η κυβέρνηση, είχαν σπεύσει να προεξοφλήσουν τον σύντομο πολιτικό της βίο, πέρασε από μια βαθιά κρίση τον περασμένο Ιούνιο, επιβίωσε, πιστεύω ότι σήμερα έχει μια στέρεη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη βουλή, ο κ.Μητσοτάκης τονίζει ότι «εξορθολογίζει το πλαίσιο των αδειών των δημοσίων υπαλλήλων και κάνει πολύ ουσιαστικές παρεμβάσεις στο ζήτημα της «Διαύγειας», όπου ξεκαθαρίζουμε με απόλυτη σαφήνεια πως αν υπάρχει μια απόκλιση ανάμεσα στην πρωτότυπη απόφαση και την αναρτημένη στη Διαύγεια ισχύει η αναρτημένη».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος της κινητικότητας «πρώτη προτεραιότητα η αναμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της χώρα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Κύριος πυλώνας αυτής της μεταρρυθμιστικής δράσης θα είναι ο νέος χάρτης της πρωτοβάθμιας φροντίδας στη χώρα μας και μέσα από αυτές τις διατάξεις θα προκύψει και συνεισφορά στην κινητικότητα, καθώς θα αλλάξει η εργασιακή σχέση αρκετών υπαλλήλων».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By