Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη- Τρόικας

Στο επίκεντρο το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας και το αίτημα για μικρή παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί το δεύτερο κύμα και οι απολύσεις στο Δημόσιο

mitsotakis800i_061113

 

Oλοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.  Στο τραπέζι των συνομιλιών τέθηκε το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας  και το αίτημα για μικρή παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί το δεύτερο κύμα και οι απολύσεις στο Δημόσιο.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για την τρέχουσα περίοδο αξιολόγησης, καθώς έχουν υλοποιηθεί το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας, η αξιολόγηση δομών και τα σχέδια στελέχωσης για 400.000 υπαλλήλους και έχουν απολυθεί 2.000 υπάλληλοι, με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Στο υπουργείο προσμετρούν και τους 500 υπαλλήλους που αποχώρησαν λόγω προβλημάτων υγείας και 230 υπαλλήλους που απολύθηκαν εξαιτίας πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Υπενθυμίζεται,τέλος,  ότι η προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών είχε διεξαχθεί σε θετικό κλίμα, μετά την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά ακυρώθηκε το επόμενο ραντεβού, ύστερα από αίτημα της τρόικας, χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By