Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Υπό συζήτηση οι αυξομειώσεις μισθών βάσει της αξιολόγησης

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης μισθού ή διαθεσιμότητας για όσους υπάλληλους θα βρεθούν στο 15% με την χειρότερη αξιολόγηση»

mitsotakis800i_061113

Υπό εξέταση παραμένουν όλα  τα σενάρια για τις μισθολογικές αυξομοιώσεις των υπαλλήλων στο Δημόσιο, όπως ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Όλα όσα γράφονται είναι εκτιμήσεις, όχι συγκεκριμένες προτάσεις», επεσήμανε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα, ωστόσο τόνισε πως η ψαλίδα μισθού μεταξύ του νεοεισερχόμενου υπάλληλου και του γενικού διευθυντή είναι πολύ μικρή. «Πρέπει να βρεθούν κονδύλια αν θέλουμε αυτό να αλλάξει γιατί τα κονδύλια του προϋπολογισμού είναι συγκεκριμένα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  πρόσθεσε ότι θα ήθελε να δει στο δημόσιο ένα πριμ καλής απόδοσης για όσους υπαλλήλους έχουν πετύχει τους στόχους τους, έσπευσε όμως να δηλώσει κατηγορηματικά  πως δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης μισθού ή διαθεσιμότητας για όσους υπάλληλους θα βρεθούν στο 15% με την χειρότερη αξιολόγηση.

Για τις απολύσεις στο δημόσιο ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις είναι συγκεκριμένες, επισημαίνοντας πως το επόμενο διάστημα θα δοθεί βάρος στο θέμα της αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

By