Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: Nα παραιτηθούν από βουλευτές Κακλαμάνης- Σπηλιωτόπουλος

«Καταλήγουμε να ανακυκλώνουμε τα ίδια στελέχη, αντί να μπορούμε να προτάξουμε καινούργια πρόσωπα» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

mitsotakis maximou

Σαφές μήνυμα στον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Νικήτα Κακλαμάνη να παραιτηθούν από βουλευτές για να αποδείξουν την ειλικρίνεια των προθέσεων τους ότι ενδιαφέρονται για το δήμο της Αθήνας έστειλε σήμερα ο  υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης,μιλώντας στον Βημα fm. 

«Είναι ένδειξη της ειλικρίνειας των προθέσεων των υποψηφίων το να παραιτηθούν από την ασφαλείας της βουλευτικής έδρας, ειδικά όταν μιλάμε για υποψήφιους μεγάλων κομμάτων που έχουν πιθανότητες να διεκδικήσουν τη νίκη. Εγώ αν ήμουν πολίτης και ψήφιζα θα το εκλάμβανα ως μια εξαιρετικά θετική κίνηση. Και φυσικά εάν ήμουν υποψήφιος δήμαρχος θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη» είπε χαρακτηριστικά.

Όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από τις επιλογές της ΝΔ για το δήμο της Αθήνας, αλλά και για άλλες υποψηφιότητες, κάνοντας λόγο για ανακύκλωση στελεχών και ένδεια εξεύρεσης νέων.

«Καταλήγουμε να ανακυκλώνουμε τα ίδια στελέχη, αντί να μπορούμε να προτάξουμε καινούργια πρόσωπα. Θα ήθελα να δω καινούργια πρόσωπα να διεκδικούν ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση, που να προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, που να έχουν κάτι καινούργιο να πουν και που να έχουν ένα βιογραφικό που θα μπορεί να υποστηρίξει αυτά που υπόσχονται» τόνισε.

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης άφησε  αιχμές για την δημαρχιακή θητεία του Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ βρήκε και θετικά στοιχεία στη δημαρχία Καμίνη. «Οι επιτυχημένοι δήμαρχοι συνήθως επανεκλέγονται με μεγαλύτερα ποσοστά και αυτοί που είναι αποτυχημένοι απομακρύνονται. Δεν θεωρώ τον κ. Καμίνη ιδιαίτερα επιτυχημένο δήμαρχο, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσω ότι έχει καταφέρει να συμμαζέψει τα οικονομικά του δήμου, κάτι που δεν το θεωρώ αμελητέο, αλλά μέχρις εκεί. Αλλο έργο δεν έχει κάνει. Δεν έχω δει να αλλάζει η Αθήνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια» ανέφερε.

Σε ερώτηση εάν θεωρεί καταστροφή να μην περάσει στο δεύτερο γύρο κανείς από τους δύο υποψήφιους που προέρχονται από την ΝΔ, απάντησε ότι «καταστροφή είναι μια βαριά κουβέντα, αλλά δεν εκτιμώ ότι θα γίνει αυτό, έχω εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών. Θα μετρήσουν προσωπικότητες αποτελεσματικότητα και προϊστορία και θα επιλέξουν. Αυτό που διαφοροποιεί τους καλούς από τους κακούς δημάρχους δεν είναι αν είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου, αλλά αν είναι αποτελεσματικοί στη διοίκηση της πόλης και αν λύνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας».

Τέλος, ως προς την υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελαρίδη, εκτίμησε ότι δεν έχει τα εχέγγυα να διαχειριστεί την Αθήνα, καθώς όπως είπε ένας υποψήφιος δεν αρκεί να είναι μόνο νέος.

By