Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μηχανοκίνητη πορεία σχολικών φυλάκων και καθηγητών

Στο ύψος της Αγίου Κωνσταντίνου, αστυνομικοί σταμάτησαν την πορεία, ενημερώνοντας τους διαδηλωτές ότι θα έπρεπε να διαθέτουν άδεια για την πραγματοποίηση μηχανοκίνητης πορείας

sxolikoi_fylakes622

Πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος και τελικό προορισμό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη Βασιλίσσης Σοφίας, ξεκίνησαν πριν λίγο σχολικοί φύλακες και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Οι σχολικοί φύλακες έφτασαν, λίγο μετά τις 2 μμ, στην Αθήνα με αυτοκινητοπομπή, η οποία ξεκίνησε χθες από την Αλεξανδρούπολη, διασχίζοντας πολλές πόλεις της Ελλάδας, καθώς και από πόλεις της Πελοποννήσου.

Σχολικοί φύλακες και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ και πριν λίγο ξεκίνησαν την πορεία, στην οποία συμμετέχουν πεζοί, αλλά και μηχανοκίνητα μέσα.

Στο ύψος της Αγίου Κωνσταντίνου, αστυνομικοί σταμάτησαν την πορεία, ενημερώνοντας τους διαδηλωτές ότι θα έπρεπε να διαθέτουν άδεια για την πραγματοποίηση μηχανοκίνητης πορείας. Διαδηλωτές και αστυνομικοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τον τρόπο συνέχισης της πορείας.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών στο συλλαλητήριο η ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρες στάσεις εργασίας 12 – 2 μμ και 2 – 4 μμ. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητεί κατάργηση του νόμου για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, καθώς και επιστροφή όλων των σχολικών φυλάκων στα σσχολεία τους.

By