Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μια νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό και… πράσινη μελαγχολία για τη νίκη της Ζενίτ!

Ο Γιάννης Αναστασίου χτύπησε το… καμπανάκι στους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να μην υποστούν μία νέα… Σταντάρ και επανέλαβε το… φροντιστήριο για τις αντιδράσεις τους στις στημένες φάσεις.

pao-proponisi-570-800x533Αυτά στην χθεσινή, τελευταία πριν το ματς με τη Μίντιλαντ προπόνηση, και αρκετά πριν τον αγώνα της θριαμβεύτριας -στη Λεωφόρο- ομάδα της Λιέγης, με αντίπαλο τη Ζενίτ, όπου οι Ρώσσοι επικράτησαν πανεύκολα με 1-0. Ένα αποτέλεσμα που σκόρπισε μελαγχολία στο πράσινο στρατόπεδο -και πως να γινόταν διαφορετικά!

Οι πράσινοι αυτοκτόνησαν σε εκείνο το παιχνίδι με την μετριότατη Σταντάρ Λιέγης κι αυτό τους το θύμισε η… Ζενίτ που περνά εύκολα, κατά πως φαίνεται, στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία του -και ήταν πολύ μεγάλη. Δεν την αξιοποίησε όμως και νάτος τώρα, να περιμένει -μάλλον αγχωμένος- το ματς με την -ακόμη μετριότερη- Μίντιλαντ προκειμένου να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα.

Οι ευκαιρίες που δίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι πολλές. Αλλά είναι σημαντικές. Ο Παναθηναϊκός πήρε (την μεγαλύτερη) και την πέταξε στο καλάθι. Μαζί, και αρκετά εκατομμύρια που τάχε τόση ανάγκη… Δεν το ήθελε, ασφαλώς όχι και ουδείς μπορεί να παραβλέψει την προσπάθεια που κατέβαλε. Τέλος πάντων, σήμερα του δίνεται μία άλλη ευκαιρία, μπορεί να είναι… φτωχότερη, αλλά είναι ευκαιρία. Ας ελπίσουμε να την εκμεταλλευτεί και να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα που, άλλωστε, του ταιριάζει την παρούσα περίοδο! Δεν είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός για τα ψηλότερα… πατώματα στην Ευρώπη, κι αυτό το ξέρει καλύτερα απ όλους ο προπονητής του…

Β.Μελέκογλου

 

 

By