Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μια Παριζιάνα παλεύει με μια Τίγρη στην Ερμού

Με μία μικρή παράφραση του ρητού «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» ακολουθεί «Ο εχθρός του φθηνού είναι το φθηνότερο»

ermouA

Και αυτό έγινε με την έλευση των Kilo Shop και Tiger Hellas. Μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια στην γαλλική επαρχία επανήλθε πριν σχεδόν ένα χρόνο στην καρδιά της μποέμ γειτονιάς του Παρισιού, le Marais. Επόμενος σταθμός ήταν η Αθήνα όπου πριν από ένα πεντάμηνο άνοιξε το πρώτο  Kilo Shop, ενώ έπεται ανάλογο κατάστημα στα Βόρεια Προάστια.

Στο Kilo Shop μπορεί κανείς να βρει μεταχειρισμένα ή και καινούργια vintage ρούχα και αξεσουάρ άρτι αφιχθέντα εκ Γαλλίας και διαχωρισμένα σύμφωνα με το στυλ τους, ενώ οι τιμές υπολογίζονται ανάλογα με το βάρος τους. Τα 9.000 κομμάτια της συλλογής έχουν κατανεμηθεί σε κατηγορίες σύμφωνα με το ύφασμα, την γραμμή ή το μοτίβο τουςόλα τακτοποιημένα στο ιστορικό νεοκλασικό της Ερμού 120. Τα ρούχα χωρίζονται σε τρεις -πολύ οικονομικές- κατηγορίες ανάλογα με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά τους (των 25€, 35€ και 60€ το κιλό).

Την ίδια στιγμή η δανέζικη Τiger εμφανίστηκε και αυτή στην Ερμού μετά από τρία χρόνια παρουσίας μόνο στη Βόρειο Ελλάδα. Πρόκειται για το τρίτο κατάστημα στη πρωτεύουσα  καθώς πέρυσι είχαν λειτουργήσει δύο ακόμη σε Καλλιθέα και στη Νέα Ιωνία επί της λεωφόρου Ηρακλείου, τα οποία προστέθηκαν σε αυτά της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης (Εγνατία, Αριστοτέλους, Τσιμισκή) από όπου και ξεκίνησε η αλυσίδα στα τέλη του 2010.

H αλυσίδα, που κινείται αποκλειστικά στη λιανική, προτείνει είδη σπιτιού, καλλυντικά, παιχνίδια και γραφική ύλη, σάνκς, αξεσουάρ, είδη για ενήλικες και προϊόντα για το παιδί. Tα Tiger Stores διαθέτουν σήμερα 3.000 κωδικούς σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 30 ευρώ. Ο στόχος της ελληνικής θυγατρικής είναι η ανάπτυξη δικτύου 20 καταστημάτων μέχρι το 2015.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By