Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μικρά κέρδη με νέα ρεκόρ στη Wall Street

Με μικρές διακυμάνσεις η πορεία των αμερικανικών δεικτών

stocks

Η Wall Street μπήκε στην εβδομάδα με ακριβώς τον ίδιο τρόπο που είχε κλείσει την προηγούμενη, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά για τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κέρδισε 0,16% στις 16.744 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,13% στις 4.237 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,07% στις 1.925 μονάδες.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο τελικός δείκτης PMI της Markit διαμορφώθηκε στις 56,4 μονάδες τον Μάιο από 55,4 μονάδες τον Απρίλιο. Η τελευταία έρευνα δείχνει σημαντική ενίσχυση των επιπέδων παραγωγής, με τον ρυθμό επέκτασης να επιταχύνει για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Από την πλευρά του το Institute for Supply Management ανακοίνωσε επιβράδυνση της δραστηριότητας, ωστόσο λίγο αργότερα επανήλθε με διορθωτική ανακοίνωση η οποία επίσης έδειξε βελτίωση των συνθηκών.

Ειδικότερα, το ISM ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 56 μονάδες τον Μάιο από 54,9 μονάδες τον Απρίλιο. Η αρχική ανακοίνωση του ISM τοποθετούσε τον δείκτη στις 53,2 μονάδες, μέγεθος πολύ χειρότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για ενίσχυση του δείκτη στις 55,6 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Ο Μπράντλει Χόλκομπ, επικεφαλής της έρευνας του ISM, επικαλέστηκε ένα λάθος στο λογισμικό σημειώνοντας ότι στην τελευταία μέτρηση χρησιμοποιήθηκαν λανθασμένα στοιχεία για την προσαρμογή σε εποχική βάση.

Χειρότερα των εκτιμήσεων αποδείχθηκαν και τα στοιχεία για τις κατασκευαστικές δαπάνες με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου να ανακοινώνει μικρή άνοδο 0,2% για τον Απρίλιο, έναντι εκτίμησης για αύξηση 0,6%.
Πηγή: capital.gr

By