Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Μισά» θα μείνουν τα υπουργεία

Προχωρά η αξιολόγηση των υπουργείων, με το 50% των δομών τους να θεωρούνται περιττά

dimosio650_2214013
Δέκα υπουργεία διαβίβασαν στη Βουλή έγγραφα για την πορεία της αξιολόγησης των δομών στις κεντρικές τους υπηρεσίες αλλά και στους φορείς της ευθύνης τους.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν πριν από μόλις λίγες ημέρες, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και δείχνουν ότι σε γενικές γραμμές η αξιολόγηση για τις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων έχει προχωρήσει, αλλά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η αξιολόγηση των δομών και άλλων φορέων της διοίκησης. Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των υπουργείων, η αξιολόγηση και τα νέα οργανογράμματα οδηγούν σε μειώσεις δομών που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν το 50%.

Ωστόσο, παρά τις έγγραφες απαντήσεις για την πορεία της αξιολόγησης των δομών των υπουργείων και των φορέων τους, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναγκάζεται αυτές τις ημέρες να εισηγηθεί νομοθετική διάταξη, με την οποία παρατείνεται η αρχική προθεσμία που είχε δοθεί με βάση το Ν. 4024/2011 για την αξιολόγηση, προθεσμία που έληγε τον Δεκέμβριο του 2013.

Η σχετική διάταξη έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» και όπως δεσμεύτηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής η υφυπουργός, Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου «μέχρι να συζητηθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, θα υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης των φορέων» και αυτό διότι «είναι μία αξιολόγηση που επιχειρείται για πρώτη φορά και κάθε αρχή είναι δύσκολη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By