Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Μιχελάκης: «Η αυτοθυσία δεν έχει χρώμα»

Πριν ένα χρόνο προσπάθησε να σώσει δύο ηλικιωμένους

metanastesΣε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών επιδόθηκε στον Masood Ahmed (41 ετών) από το Πακιστάν άδεια διαμονής στην Ελλάδα.

Η άδεια διαμονής που ισχύει για έναν χρόνο, χορηγήθηκε για εξαιρετικούς λόγους, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ως επιβράβευση της γενναίας πράξης αυτοθυσίας του Masood Ahmed.

Yπενθυμίζεται ότι ο Πακιστανός υπήκοος μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του με κίνδυνο της ζωής τους προσπάθησαν τον Απρίλιο του 2012 να σώσουν δύο ηλικιωμένους οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο τους πάνω στις γραμμές του τρένου στην περιοχή του Κρυονερίου.

Η αμαξοστοιχία «ινστερσίτι» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη έπεσε με ταχύτητα πάνω τους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, το ηλικιωμένο ζευγάρι και οι δύο Πακιστανοί. Ο Masood Ahmed τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης αφού συνεχάρη τον Masood Ahmed του παρέδωσε το διαβατήριό του στο οποίο έχει επικολληθεί η άδεια διαμονής. Σε σχετικές δηλώσεις, ο κ. Μιχελάκης επισήμανε ότι «η αυτοθυσία δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε εθνικότητα. Ο Masood Ahmed, αλλά και οι δύο ομοεθνείς του που έχασαν τη ζωή τους για να σώσουν 2 συμπολίτες μας, έδωσαν με τη γενναία τους πράξη μία απάντηση σε όλους εκείνους που βάζουν σύνορα και ταμπέλες στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να χορηγήσει άδεια παραμονής για εξαιρετικούς λόγους , επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την πράξη αυτοθυσίας του Masood Ahmed».

Από την πλευρά του ο, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών  Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέγνωσε την απόφαση χορήγησης της άδειας διαμονής ενώ απευθυνόμενος προς τον Masood Ahmed δήλωσε:

«Σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό που κάνατε. Με τον Υπουργό Εσωτερικών είμαστε πολύ περήφανοι για σένα, είμαστε πολύ περήφανοι για όλους σαν και σένα όπως και ο Δήμαρχος Αθηναίων που παρίσταται σήμερα εδώ. Να ξέρετε ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτούς τους ανθρώπους που αγαπάνε τους Έλληνες πολίτες. Θα είμαστε κοντά σας. Συγχαρητήρια»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Δήμαρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη : «Το είπε ο κύριος Υπουργός ότι η αυτοθυσία για τη διάσωση ανθρώπων δεν έχει εθνικότητα, δεν έχει διαβατήριο. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε διαρκώς γιατί υπάρχουν και μισαλλόδοξες φωνές, οι οποίες ζητάνε από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη είτε δελτίο ταυτότητας, είτε διαβατήριο. Να συγχαρώ αυτή την πράξη. Η Ελληνική Πολιτεία ανταποδίδοντας ακριβώς αυτή την ευγενή πράξη προέβη σε αυτή την κίνηση της άδειας παραμονής δίνοντας το παράδειγμα ακριβώς το πώς πρέπει να λειτουργούμε σε κάποιες περιπτώσεις. Συγχαρητήρια»

Η άδεια που χορηγήθηκε δίνει στον Masood Ahmed πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Ένα χρόνο μετά θα μπορεί να υποβάλει τα χαρτιά του για να λάβει άδεια διαμονής ως νόμιμα εργαζόμενος στη χώρα.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By