Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μιχελάκης: Να μετατραπεί σε κακούργημα η παράνομη διακίνηση αναβολικών

Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ στη Βουλή

mixelakisA

Την μετατροπή της παράνομης διακίνησης αναβολικών από πλημμέλημα σε κακούργημα ζητάει Γιάννης Μιχελάκης, με ερώτησή του στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ η μέχρι σήμερα, ηπιότερη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ποινική αντιμετώπιση της διακίνησης αναβολικών στη χώρα μας, έχει καταστήσει την Ελλάδα πόλο έλξης παράνομων διεθνών κυκλωμάτων με ετήσιο τζίρο ύψους ενός δις ευρώ. «Οι παράνομοι διακινητές αναβολικών τα χαρακτηρίζουν ως «συμπληρώματα διατροφής»
προκειμένου να τα διακινούν νόμιμα στην εσωτερική αγορά, εκμεταλλευόμενοι το κενό της εθνικής μας νομοθεσίας, η οποία δεν εντάσσει τα αναβολικά φάρμακα σε ειδική κατηγορία ούτως ώστε αυτά να χρειάζονται ιατρική συνταγή», αναφέρει και υπογραμμίζει την ανάγκη εντατικοποίησης των σχετικών ελέγχων, καθώς οι συνέπειες για τη σωματική και ψυχική υγεία των νέων από τη χρήση αναβολικών, είναι καταστροφικές.

Παράλληλα, επισημαίνει τους κινδύνους της διακίνησης φαρμακευτικών ουσιών μέσω διαδικτύου με τα σκευάσματα που διακινούνται μέσω internet κατά κανόνα, να αποτελούν επικίνδυνα μη πιστοποιημένα αντίγραφα, μη εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

By