Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μιχελάκης: «Ο Σαμαράς να συναντηθεί με τον Τσίπρα»

Με αφορμή την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

© fosphotos.com | Menelaos Myrillas
© fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Να καλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε συνάντηση προτείνει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μιχελάκης μιλά για ευτελισμό του ανώτατου πολιτειακού θεσμού από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και εκβιασμό όλης της χώρας.

Τονίζει ότι «το εθνικό συμφέρον επιβάλλει πολιτική ομαλότητα και σταθερότητα. Επιβάλλει ενότητα, συστράτευση και συνεννόηση στα μεγάλα και τα σπουδαία».

Η πολιτική συνεννόηση, βασική αρχή της Νέας Δημοκρατίας, γίνεται εθνική ανάγκη και καθολική αξίωση των πολιτών, προσθέτει ο βουλευτής.

Το Σύνταγμα, κατά τον κ. Μιχελάκη, επιβάλλει την αναζήτηση συναινέσεων, ώστε να αναδεικνύονται στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής κι όχι για να δίνεται σε μια μειοψηφία 121 βουλευτών τη δυνατότητα να επιβάλουν την άποψή τους, αλλά για να προάγει τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

«Μια συμφωνία ανάδειξης του Προέδρου της Δημοκρατίας θα εγκαταλείπει στο παρελθόν πρακτικές θεσμικών εκβιασμών και συνταγματικών εκτροπών», υπογραμμίζει.

«Το όφελος από μια συνεννόηση η οποία θα καταλήξει σε εκλογή Προέδρου δεν θα είναι μόνο για την κυβέρνηση. Θα είναι και για την αντιπολίτευση. Θα είναι για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Θα είναι πάνω απ’ όλα για την ίδια την Ελλάδα», καταλήγει ο κυβερνητικός βουλευτής.

By