Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μιχελάκης: 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους

Το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους, διαβεβαίωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

MixelakisΛίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο Mega επανέλαβε ότι το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους και ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα αποφασίσει που θα αξιοποιήσει το ποσοστό αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο, που αποφάσισαν την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του κ.Μιχελάκη, οι δημοτικοί αστυνομικοί κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών εξαιρούνται της διαθεσιμότητας και παραμένουν στους δήμους.

Ο κ.Μιχελάκης πάντως υπεραμύνθηκε της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας, λέγοντας ότι δεν είχε τη δυνατότητα να καλύψει το κομμάτι της ασφάλειας, καθώς δεν είχε τις αρμοδιότητες και την εκπαίδευση της ΕΛΑΣ. Παραδέχθηκε όμως ότι οι οριζόντιες περικοπές είναι άδικες και λανθασμένες, αλλά τις αιτιολόγησε λέγοντας ότι «βρισκόμαστε κάθε φορά με την πλάτη στον τοίχο» ενώ υποστήριξε ότι όσον αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι τα τελευταία οριζόντια μέτρα. Υπό την προϋπόθεση -πρόσθεσε- ότι το υπουργείο αλλά και οι δήμοι θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση των δομών. Μίλησε όμως για καθυστέρηση στη διαδικασία αξιολόγησης: «Έπρεπε να έχει γίνει από πέρυσι το χειμώνα και δεν έχει γίνει».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By