Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μνήμες από το δυστύχημα του Concorde ξύπνησαν στις ΗΠΑ

Παρολίγον αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια, όταν έσκασαν τα ελαστικά αεροσκάφους και μπήκαν στις μηχανές του

APTOPIX Plane Emergency-Philly
Ένα Airbus 320 είχε ένα απίστευτο ατύχημα στο διεθνές αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ όταν εξερράγη ένα από τα ελαστικά του και τμήματά του μπήκαν σε μία από τις μηχανές του. Τυχεροί ήταν οι 150 επιβάτες και τα πέντε μέλη του πληρώματος που πρόλαβαν να εξέλθουν από το αεροσκάφος με τις ειδικές φουσκωτές τσουλήθρες διαφυγής οι οποίες αναπτύχθηκαν αμέσως μετά το γεγονός από όλες τις θύρες του.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες και το βίντεο που δόθηκαν αμέσως μετά το ατύχημα στη δημοσιότητα φαίνεται το Airbus 320 να είναι «ακρωτηριασμένο» στον αεροδιάδρομο ενώ η ουρά του παραμένει ψηλά.

Η εταιρεία USAirways στην οποία ανήκει το αεροσκάφος δεν έκανε ακόμα επίσημες δηλώσεις αλλά αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένας από τους μπροστινούς τροχούς εξερράγη πριν την απογείωση και τα κομμάτια του δημιούργησαν πρόβλημα σε μία από τις δύο μηχανές του με αποτέλεσμα αυτή να παρουσιάσει ανάφλεξη στο εσωτερικό της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το αεροδρόμιο τρεις επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διαδικασία της εκκένωσης του αεροσκάφους ενώ εμπειρογνώμονες από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών μεταβαίνουν στη Φιλαδέλφεια για να ερευνήσουν το γεγονός.

Το αεροπλάνο θα αναχωρούσε από τη Φιλαδέλφεια στις 6.30 το απόγευμα με προορισμό τη Φλόριδα και τώρα θεωρείται βέβαιο ότι οι Αρχές θα επιβραβεύσουν τους πιλότους και το πλήρωμα για την ψυχραιμία που επέδειξαν και κατάφεραν να βγουν οι επιβάτες σώοι προτού το αεροπλάνο συντριβεί.

Σε παρόμοια περίπτωση που συνέβη σε Concorde της Air France τον Ιούλιο του 2000 είχαν χάσει τη ζωή τους όλοι οι επιβάτες και το δυστύχημα τότε ήταν η αφορμή να αποσυρθούν όλα τα υπερηχητικά Concorde από την κυκλοφορία συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της British Airways.

usair560x415_1403145

By