Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μουδιασμένη η κοινωνία στα Χανιά – Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια

Συμπλοκές μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και μελών αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων.

maxes__xaniaΕλεύθεροι αφέθηκαν το μεσημέρι οι έξι συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στα Χανιά, μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και μελών αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και συνεχίστηκαν μέχρι και το ενετικό λιμάνι της πόλης.

Το πρωί, σύμφωνα με το cretalive.gr, τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής και δύο μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αφού είχαν υποβληθεί μηνύσεις εκατέρωθεν, για να αφεθούν αργότερα ελεύθεροι, καθώς θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ στα Χανιά εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει τη Χρυσή Αυγή για επίθεση μελών της σε βάρος πολιτών, μεταναστών και εργαζομένων. Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΚΚΕ στα Χανιά Αλέκο Μαρινάκη, στα επεισόδια δεν συμμετείχαν μέλη του ΚΚΕ, που αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη συμπεριφορά των μελών της Χρυσής Αυγής.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή που κάνει λόγο για «οργανωμένη επίθεση μελών του ΚΚΕ και αριστεριστών κατά μελών της Χρυσής Αυγής σε κεντρικό σημείο των Χανίων». Μάλιστα, η Χρυσή Αυγή ζητά να κλείσουν τα γραφεία του ΚΚΕ στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα.

Τα επεισόδια καταδικάζει με ανακοίνωσή του και το Στέκι Μεταναστών, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν τραμπουκισμοί από μέλη της Χρυσής Αυγής. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής μέλος της Χρυσής Αυγής κατέληξε στα νερά του λιμανιού, ενώ, τραυματίστηκε και εργαζόμενος σε κατάστημα του ενετικού λιμανιού που προσπάθησε να σταματήσει τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής.

Μουδιασμένη η κοινωνία

xaniaepisodiaΗ επόμενη ημέρα των επεισοδίων στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, βρίσκει στην τοπική κοινωνία μουδιασμένη και προβληματισμένη. Οι καταστηματάρχες που είδαν μέσα σε λίγα λεπτά τα καταστήματά τους να αδειάζουν, κάνουν λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις, που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην τουριστική σεζόν.

Ο κ. Σταύρος Μαρκάκης, ο οποίος είναι και πρόεδρος των καταστηματαρχών της περιοχής, δήλωσε στο cretalive ότι η καφετέριά του υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές από τις «μάχες» μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής, νεαρών και στελεχών του ΚΚΕ, οι οποίες συνεχίζονταν επί τουλάχιστον 20 λεπτά, όταν «ο ένας πετούσε στον άλλο καρέκλες και ότι άλλο έβρισκε μπροστά του». Μάλιστα ανέφερε ότι λίγο πριν τις συμπλοκές, στην περιοχή βρίσκονταν πολλοί ναύτες από πλοία του ΝΑΤΟ που είχαν καταπλεύσει στη Σούδα, οι οποίοι εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού!

Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Χανιά φρουρούνται από την αστυνομία, ενώ ο πόλεμος ανακοινώσεων συνεχίζεται με αφορμή το απίστευτης αγριότητας περιστατικό, με τη Χρυσή Αυγή να ζητά να κλείσου τα γραφεία του ΚΚΕ (διαβάστε εδώ)

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Χθες (02.04.2013) το απόγευμα, στα Χανιά, ομάδα δεκαπέντε (15) ατόμων, τα οποία έφεραν ξύλινα ρόπαλα, συνεπλάκησαν για άγνωστο λόγο, με πέντε (5) άτομα, που βρίσκονταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, οι οποίοι προσέτρεξαν στο σημείο, συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί ηλικίας 43,23, 19, 40, 29, 35 ετών, με τις κατηγορίες της συμμετοχής στη συμπλοκή και της παράβασης των διατάξεων περί όπλων, κατά περίπτωση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει ακόμα και τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της εξύβρισης, κατά περίπτωση, μετά από μηνύσεις που υπέβαλλαν εκατέρωθεν.

Δύο από τα άτομα που συνεπλάκησαν (43χρονος και 23χρονος), μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

 

By