Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μουντιάλ και εκμετάλλευση ανηλίκων: Μη στρέφεις το βλέμμα σου αλλού

Στόχος της εκστρατείας που έχει τίτλο «Μη στρέφεις το βλέμμα σου αλλού»  και η οποία γίνεται και με την συνδρομή γνωστών Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών, είναι να υπογραμμίσει στους επισκέπτες της διοργάνωσης  ότι η σεξουαλική εκμετάλλευση συνιστά έγκλημα

μουντιαλ

Παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου, εγκαινίασε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Στόχος της εκστρατείας που έχει τίτλο «Μη στρέφεις το βλέμμα σου αλλού»  και η οποία γίνεται και με την συνδρομή γνωστών Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών, είναι να υπογραμμίσει στους επισκέπτες της διοργάνωσης  ότι η σεξουαλική εκμετάλλευση συνιστά έγκλημα.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει σεμινάρια για διευθυντικά στελέχη του δημοσίου και συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα, σε κάθε πόλη υποδοχής των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς και αυξημένη στήριξη για την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και την ενημέρωση των θυμάτων για τα δικαιώματά τους.

Επίσης προωθείται  η τηλεφωνική γραμμή «100» για την καταγγελία τέτοιων περιστατικών. Οι δήμαρχοι των 12 πόλεων που φιλοξενούν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου συμμετέχουν  στην εκστρατεία, με σκοπό να βελτιώσουν την προστασία των παιδιών και των εφήβων, κατά τη διάρκεια των αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2014, καθώς και άλλων σημαντικών εκδηλώσεων, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016, που θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Βραζιλία.

By