Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέο παραλήρημα της Χρυσής Αυγής περί «τουρκοπροσκυνημένων»

Επίθεση σε μουσουλμάνους βουλευτές, επειδή ήταν παρόντες στα εγκαίνια του μουσείου Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη

MarkogiannakisΕυθείες βολές κατά των τριών μουσουλμάνων βουλευτών που ήταν παρόντες στα εγκαίνια του μουσείου Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, εξαπέλυσαν στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την επέτειο από τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους, βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο Χρήστος Παππάς αφού κατηγόρησε τις ελληνικές κυβερνήσεις για «τουρκόφιλη πολιτική του ραγιά», κάνοντας αναφορά στις ζεϊμπεκιές του Γιώργου Παπανδρέου και την κουμπαριά του Κώστα Καραμανλή με τον Ταγίπ Ερτογάν, έστρεψε τα βέλη του κατά των τριών μουσουλμάνων βουλευτών, αποκαλώντας τους «πράκτορες» και «τουρκοπροσκυνημένους».

Τα λεγόμενα του προκάλεσαν αντιδράσεις στην αίθουσα με τον Ηλία Κασιδιάρη να απαντάει «άμα σε χαλάει, να πας στην Ινσταμπούλ». Παρά την έκκληση του προεδρεύοντα Χρήστου Μαρκογιαννάκη να ανακαλέσουν, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επέμειναν. Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης  ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι επίμαχες φράσεις, ενώ λίγο αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε να εξεταστεί η προκλητική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είναι υμνητές του Χίτλερ από την Διάσκεψη των Προέδρων. «Τα λένε αυτά οι υμνητές του Στάλιν και του Τρότσκι που έκαναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, οι αναφορές μας αφορούσαν συγκεκριμένα πρόσωπα που είναι στο Κοινοβούλιο και πήγαν στο μαυσωλείο του Κεμάλ και έβγαλαν και φωτογραφίες, να φύγουν από την Ελλάδα όσοι υμνούν τον Κεμάλ και όσοι λένε Ινσταμπλούλ την Κωνσταντινούπολη», υποστήριξε ο Ηλ. Κασιδιάρης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By