Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Μούφα» τα 4.000 ονόματα του Καρχιμάκη …

Τις προηγούμενες μέρες δόθηκε στην δημοσιότητα από την Κίνηση των 75 κατάλογος 4000 μελών του ΠΑΣΟΚ τα οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κίνησης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ζητούν «Συνέδριο ΠΑΣΟΚ, αλλαγή πολιτικής τώρα, όλα από την αρχή»

karximakis-1

Το ΠΑΣΟΚ στη μακρόχρονη διαδρομή του έχει αποδείξει ότι όχι μόνο σέβεται αλλά επιδιώκει και ενισχύει τον εσωκομματικό πολιτικό διάλογο. Άλλωστε όλες οι αποφάσεις για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης έχουν ληφθεί με μεγάλη πλειοψηφία από το 9ο Συνέδριο, το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή μετά από εξαντλητικό διάλογο.

Εδώ όμως συνέβη ένα πρωτοφανές γεγονός. Αυτοί που ηγήθηκαν της πρωτοβουλίας της δημοσιοποίησης των 4000 ονομάτων έχουν παραβιάσει θεμελιώδεις κανόνες πολιτικής ηθικής και αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα λοιπόν με το μητρώο μελών του ΠΑΣΟΚ – όπως το παρέδωσε ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, μετά την εκλογική διαδικασία για νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το Μάρτιο του 2012 – και τον κατάλογο των 4000 της Κίνησης των 75 σημειώνονται τα παρακάτω:

Α. Απο το συνολο των ονομάτων, τα 2440 δεν είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ (δηλαδή το 62% του συνόλου) και 105 ονόματα είναι διπλοεγγεγραμμένα

Παραθέτουμε αναλυτικά:

Στο λεκανοπέδιο, περιλαμβάνονται 1167 ονόματα, από τα οποία οι 726 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στην Κρήτη, περιλαμβάνονται 458, από τα οποία οι 317 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στη Στερεά Ελλάδα, περιλαμβάνονται 201, από τα οποία οι 118 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, περιλαμβάνονται 271, από τα οποία οι 189 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στο Ιόνιο, περιλαμβάνονται 87, από τα οποία οι 51 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στη Ήπειρο, περιλαμβάνονται 143, από τα οποία οι 104 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στη Θεσσαλία, περιλαμβάνονται 240, από τους οποίους οι 136 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στο Δυτική Μακεδονία, περιλαμβάνονται 161, από τους οποίους οι 101 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, περιλαμβάνονται 135 από τα οποία οι 59 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στην Κεντρική Μακεδονία, περιλαμβάνονται 394, από τα οποία οι 204 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στο Πελοπόννησο, περιλαμβάνονται 354, από τα οποία οι 258 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Στη Δυτική Ελλάδα, περιλαμβάνονται 226, από τα οποία οι 177 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Β. Υπάρχουν πολύ σοβαρές καταγγελίες και διαψεύσεις- 63 μέχρι αυτή τη στιγμή και έρχονται συνεχώς νέες- από μέλη του ΠΑΣΟΚ που είδαν τα ονόματά τους να περιέχονται στο κατάλογο των «4000», χωρίς καν να έχουν ερωτηθεί ή έχοντας παραπλανηθεί. Οι εκδηλώσεις αντίδρασής τους έχουν καταχωρηθεί σε τοπικά ΜΜΕ, σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με επιστολές στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι είναι αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο που ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής ηθικής και πρακτικής. Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα στοιχεία.

Γ. Στο κατάλογο των «4000» υπάρχουν κραυγαλέες περιπτώσεις υβριστών του κόμματος μας που εδώ και χρόνια έχουν κατεβεί ως υποψήφιοι άλλων κομμάτων ή έχουν προσχωρήσει σε άλλα κόμματα. Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα στοιχεία.

***

Μετά από όλα τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το ερώτημα :

Τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές και πρακτικές στελεχών που συμμετέχουν σε κορυφαία όργανα του κινήματος (ΠΣ), ποια σχέση μπορεί να έχουν με το ΠΑΣΟΚ και την προσπάθεια που καταβάλλεται σήμερα για να απαλλαγούμε από όλες τις παθογένειες του παρελθόντος όταν πλαστογραφούν την πολιτική βούληση μελών και στελεχών του κινήματος και μας εκθέτουν στην κοινωνία;

By